S’obre un procés per incrementar l’habitatge social a Barcelona

09/02/2021 - 12:55 h

Habitatge social. Fundacions i cooperatives podran presentar projectes d’habitatge social per a 18 solars i edificis municipals

S’inicia el termini perquè les fundacions i cooperatives presentin projectes d’habitatge social per a 18 solars i edificis municipals, en el marc del conveni signat per l’Ajuntament i les principals entitats de l’habitatge social i cooperatiu.

L’objectiu d’aquest conveni és ampliar el parc públic d’habitatges en mil pisos, que es destinaran a lloguer social i habitatge cooperatiu assequible. Del total dels pisos, el 60% es destinarà a habitatges en règim de lloguer i el 40% a iniciatives de cohabitatge.

El conveni segueix el model d’altres ciutats europees, com Viena, Amsterdam i Berlín, i es basa en un marc de col·laboració publicoprivada i social per contribuir a atendre les necessitats d’habitatge de la població. En aquest sentit, s’agilitzaran els tràmits i processos i es garantirà la titularitat pública del sòl i el desenvolupament dels projectes per entitats sense ànim de lucre, fundacions o cooperatives.

Les entitats i fundacions que vulguin presentar el seu projecte i optar a algun dels solars municipals disponibles poden obtenir més informació sobre els requisits i la documentació necessària al web de l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya. Un cop es tanqui el termini, una comissió formada per l’Ajuntament de Barcelona i per l’Associació de Gestors d’Habitatge Social de Catalunya (GHS) validarà les propostes, i tindrà en compte que compleixin els criteris d’eficiència energètica, celebritat i industrialització.

Habitatge social assequible per a gairebé cinc-centes persones

Gràcies a aquest conveni l’Ajuntament de Barcelona cedirà aquests mesos els primers 15 solars i 3 edificis per construir i rehabilitar, això representa actuacions en un total de 497 habitatges. Segons la previsió, aquests projectes poden començar les obres a mitjans o finals del 2022 i acollir els primers usuaris al cap de dos anys.

Més informació