Les entitats de la ciutat presenten més de cinquanta propostes per la Festa de l’Associa't 2021

08/06/2021 - 18:36 h

Associa’t. Tot i continuar amb un format reduït, la Festa de l'Associa't bategarà gràcies a les propostes de l’incansable teixit associatiu de la ciutat.

Concerts, ràdio, dansa, xerrades, observació astronòmica, jocs, tallers i fins a mig centenar d'activitats de tot tipus, proposades per una cinquantena d’entitats i col·lectius sense ànim de lucre de la ciutat, ompliran el programa de la Festa de l'Associa't d'enguany. Una proposta que, com cada any, tindrà com a objectiu aprofitar les Festes de la Mercè per visualitzar el teixit associatiu i comunitari entre la ciutadania. 

Per segon any consecutiu la Festa de l’Associa’t s’ha hagut de repensar i no es podrà realitzar a la plaça Catalunya a causa de les restriccions per la pandèmia, però malgrat que tindrà un format més reduït, una pila d’entitats han proposat activitats per tal de mostrar-les a la ciutadania.

Una edició de l’Associa’t als barris

Enguany la Festa de l’Associa’t tindrà un format més descentralitzat, s’acostarà als barris i seguirà tenint la ràdio associativa i comunitària de la ciutat com una de les propostes principals.

Per tal de fer possible aquest format descentralitzat, s’ha disposat de la col·laboració de tres equipaments de la ciutat. Cadascun d’ells obrirà els seus espais durant una de les tres jornades de la festa major d’enguany per tal d’acollir les activitats de les entitats. Aquest espais seran el Centre Cívic Cotxeres de Sants, l’Espai Jove La Fontana i el Centre Cívic La Farinera del Clot. Paral·lelament, les entitats que organitzin activitats al seu entorn podran formar part d’un programa Off-Associa’t d’activitats associatives arreu de la ciutat.

Ràdio Associa’t: donem veu a les entitats

Com sempre, Ràdio Associa’t serà un dels puntals de la Festa de l’Associa’t. Amb una programació en què diverses emissores de ràdio de la ciutat gestionades per associacions faran programes en directe en un espai públic. Les associacions de Barcelona seran les grans protagonistes de la ràdio, i per això han presentat més d’una vintena de propostes per omplir la programació de Ràdio Associa’t. Les ràdios que formen part de Ràdio Associa’t són: 7deRàdio Boca RàdioOna de Sants MontjuïcRàdio Ateneu del ClotRàdio Ciutat Vella i Ràdio TriniJove. 

El diumenge 30 de maig es va tancar el període de realització de propostes d’activitats per part de les entitats, tant per a l’Associa’t als Barris com per a l’Associa’t a la Ràdio. Ara estem recopilant totes les propostes i, un cop validades i analitzada la viabilitat, ens posarem en contacte amb les entitats que les han presentat per anar tancant les diferents programacions per a cada equipament i per a Ràdio Associa’t.

Aquest any, a més, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) programarà algunes propostes associatives per tal que actuïn en el marc de les activitats de cultura popular que realitzaran al parc de la Ciutadella. Des de l’ICUB es triaran les propostes més destacades de balls i cultura popular d’arreu que es van presentar a l’escenari de la darrera Festa de l’Associa’t, realitzada a la plaça de Catalunya l’any 2019.

La Festa de l’Associa’t és el moment culminant de l’Associa’t, un projecte de la Direcció d’Acció Comunitària per donar a conèixer les entitats de la ciutat entre la ciutadania. L’edició d’aquest 2021 de la festa està coordinada per Torre Jussana, amb el suport de Quepo en la comunicació.