×

Error message

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/apps/app0486/www/acciocomunitaria/includes/file.phar.inc).

Una plantada d’escocells comunitària a la Barceloneta tanca el cicle d’activitats i accions Cuidem Barcelona

30/11/2022 - 12:48 h

XEAB. Una desena de comerços han adoptat els escocells del carrer de la Maquinista i els joves del barri els han decorat

Els escocells elevats de l’eix comercial del carrer de la Maquinista de la Barceloneta llueixen un aspecte renovat després de l’acció de plantació, manteniment i decoració en la qual han participat l’Associació de Comerciants de la Barceloneta, l’Equipament Infantil de la Barceloneta i Franja Barceloneta.  

Una desena de comerços del carrer han contribuït a cuidar Barcelona adoptant l’escocell que hi ha davant del seu establiment i han plantat aromàtiques, calèndula i altres espècies, assessorats per l’Agustina, propietària de la Floristeria Lola Barceloneta, i Josep Melero, el tècnic de verd i biodiversitat de l’Aula Ambiental de Ciutat Vella. 

Grans i petits han sumat esforços, il·lusió i creativitat per tirar endavant aquesta jornada comunitària que s’emmarca en el cicle d’activitats i accions cíviques Cuidem Barcelona. Unes accions que  pretenen no només millorar l’espai públic i reforçar-ne la neteja sinó també fer un crit d’alerta i sensibilitzar la ciutadania sobre  la importància de tenir cura conjuntament de l’espai públic compartit  i promoure el treball comunitari. 

L’acció comunitària va comptar amb la participació del Regidor del Districte Jordi Rabassa, del Conseller de Districte David Pequeño i amb la presència del Regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica Eloi Badia.  

Després de la plantació i mentre els infants i joves pintaven i decoraven els escocells, les famílies del barri van visitar l’exposició de vehicles de la nova flota del Pla Cuidem Barcelona a la plaça del Poeta Boscà, més coneguda com “La Repla”. Les cues més llargues es van crear per veure i pujar a l’escombradora automàtica on el Samuel rebia els infants i els ensenyava el comandament i encenia els llums.  A més a més, les famílies van poder acostar-se a un vehicle de manteniment amb aigua i a un “motocarro” que els van mostrar l’Alejandro i la Noelia.

L’oferta d’activitats de la jornada es va completar amb un taller de cultiu de plantes en família per cuidar la ciutat enverdint els balcons de les llars i una sessió de contacontes a càrrec del Xevi de La Garba, la llibreria de referència familiar al barri.  

“Cuidem la Barceloneta” ha sigut l’última de les accions cíviques organitzades aquesta tardor per la XEAB, la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. La programació es reprendrà a la primavera amb la mateixa filosofia: que associacions i entitats veïnals sumin esforços amb els equips d’operaris i operàries per fer visible la importància de la coresponsabilitat en la cura i manteniment de l’entorn més proper: el barri.