Conveni entre el port de Barcelona i els Bombers

08/04/2022 - 12:51

Seguretat i Prevenció. En matèria de protecció civil, prevenció i extinció d’incendis i salvament a la zona portuària.

Signat un conveni entre els Bombers de Barcelona i el port de Barcelona per a l’exercici de les competències respectives en matèria de protecció civil, prevenció i extinció d’incendis i salvament amb la finalitat d’augmentar el nivell de seguretat del port i, consegüentment, de la resta de la ciutat. Des del 1995 les dues institucions vetllen per garantir la seguretat en les activitats de manipulació de mercaderies perilloses i la prevenció i extinció d’incendis.

El conveni regula les contraprestacions del port en relació amb aquests serveis, com l’adquisició de nous equips i vehicles contra incendis, posats a disposició dels Bombers de Barcelona. Es tracta d’una inversió de 2,4 milions d’euros per a tot el període que dura l’acord.

La formació, també a càrrec dels pressupostos portuaris, estarà orientada al coneixement teòric i pràctic de tot allò referent a les peculiaritats del port i la lluita contra incendis en vaixells comercials i de passatge.

El mateix conveni regula una comissió de seguiment entre els comandaments dels Bombers de Barcelona, els responsables de la Direcció de Seguretat Corporativa i del Departament de Conservació del Port de Barcelona i els representants de Capitania Marítima de Barcelona.

Aquesta comissió es reunirà un mínim de sis cops a l’any, avaluarà les característiques dels vehicles i els equipaments i en variarà la distribució i, si escau, farà el seguiment de les activitats de formació previstes i l’estat dels nous projectes i instal·lacions que es fan tant al port com a les terminals i les empreses de la zona de servei portuari.

El primer conveni de col·laboració entre els Bombers de Barcelona i el port de Barcelona es va signar el mes d’abril del 1995. L’experiència durant aquests 27 anys ha estat molt satisfactòria i enriquidora per a ambdues parts, i és un exemple clar de resultat positiu.