Assessorem sobre la prevenció d’incendis els centres de culte de la ciutat

20/05/2022 - 12:49

Seguretat i Prevenció. En el marc de la campanya “Millor prevenir que apagar” dels Bombers de Barcelona.

En el marc de la campanya “Millor prevenir que apagar”, els Bombers de Barcelona han ofert una xerrada informativa per explicar quines són les tasques preventives que cal tenir en compte, de quins recursos disposa el cos i com es poden preveure els incendis domèstics, que són els que afecten més directament la ciutadania.

La sessió celebrada ahir a la seu de l’Oficina d’Afers Religiosos es va centrar específicament en els centres de culte, espais on es realitzen activitats concretes i particulars que deriven del culte i de la singularitat de cada tradició religiosa i espiritual.

Com que s’hi realitzen rituals, actes litúrgics o celebracions, que poden implicar l’ús d’espelmes, encens i aparells elèctrics per a cants corals i actuacions musicals, s’ha volgut traslladar-los els consells de seguretat i prevenció bàsics per evitar riscos.

A Barcelona hi ha gairebé cinc-cents centres de culte de diferents tradicions religioses i espirituals. Són espais també de trobada comunitària i on es realitzen altres activitats més socials o pedagògiques.