Desactivada l’alerta per risc d’incendi forestal per la millora de les condicions meteorològiques

27/07/2022 - 11:28

Seguretat i prevenció. Bombers de Barcelona. Tot i això, es demana a la ciutadania que extremi les precaucions, perquè la vegetació ha quedat molt malmesa i les humitats continuen sent baixes.

L’alerta del Pla d’actuació municipal (PAM) per risc d’incendi forestal es va posar en marxa el 14 de juliol. Aquest 26 de juliol s’ha desactivat a causa de la millora de les condicions meteorològiques i davant de la desactivació per part de la Generalitat de l’alerta del Pla Infocat.

Tot i aquesta millora de les previsions meteorològiques, els set parcs de Bombers de Barcelona es mantindran en alerta, i es demana a la ciutadania la màxima col·laboració i que extremi les precaucions perquè la massa forestal ha quedat malmesa a causa d’aquest episodi d’altes temperatures i de la minva significativa de les precipitacions acumulades en els darrers mesos.

Es recorda que el 16 de juliol va entrar en vigor un decret d’alcaldia que prohibeix les activitats amb foc a les àrees recreatives i d’acampada, així com a les parcel·les d’urbanitzacions de Barcelona.

La campanya forestal dels Bombers de Barcelona es va iniciar a principis de juny i estarà activa fins a mitjan setembre. En aquests moments està prohibit realitzar treballs forestals i actuacions que puguin generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal, la qual cosa inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.