Tot a punt per a la conferència final de Secur’cities

02/11/2022 - 15:36

Seguretat i prevenció. Guàrdia Urbana. Bombers de Barcelona. El projecte europeu, liderat per Barcelona i Lió, proposa establir una cultura europea global i comuna sobre la protecció dels espais públics des de l’àmbit local davant d’amenaces terroristes.

Barcelona serà la seu de la conferència final del projecte europeu Secur’cities, que tindrà lloc a la Fundació Miró dijous i divendres, 3 i 4 de novembre. Hi participaran agents clau del sector de la seguretat pública i emergències de la capital catalana, Lió i altres ciutats europees amb l’objectiu d’intercanviar noves pràctiques i metodologies que permetin protegir la ciutadania i preservar els espais públics.

En els darrers temps s’han produït atacs terroristes i altres incidents crítics a tot Europa que han evidenciat la necessitat de repensar el disseny del paisatge urbà per reduir la vulnerabilitat dels espais públics i, alhora, continuar-hi celebrant esdeveniments i concentracions de persones amb seguretat.

Amb aquest objectiu, la Comissió Europea va crear l’Internal Security Fund Police (ISFP), que pretén donar suport a les ciutats per reforçar la seguretat reconeixent el paper clau i imprescindible de les autoritats locals en la prevenció i la protecció de la població davant d’una amenaça terrorista.

Barcelona i Lió van obtenir el 2019 finançament del fons ISFP per impulsar el projecte Secur’cities amb l’objectiu de millorar la protecció davant d’incidents crítics dels espais públics on tenen lloc esdeveniments o activitats amb gran afluència de públic.

El projecte, d’una durada de tres anys, ha tingut un pressupost de 2,78 milions d’euros, i el 90% d’aquest import ha estat finançat per la Comissió Europea a través del fons ISFP.

Com a obertura de la conferència final de Secur’cities, l’Ajuntament de Barcelona rebrà aquest dimecres la delegació francesa de Lió al Saló de Cròniques del consistori.

Més informació