Clausurada la conferència final de Secur’cities

04/11/2022 - 17:26

Seguretat i prevenció. Guàrdia Urbana. Bombers de Barcelona. El projecte reconeix el paper de les autoritats locals a l’hora de fer polítiques de prevenció i protecció davant d’amenaces terroristes i incidents crítics.

La conferència final del projecte europeu Secur’cities ha acabat aquest divendres com a colofó de més de tres anys de feina en què Barcelona i Lió, ciutats promotores d’aquesta iniciativa, han intercanviat metodologies, experiències i bones pràctiques per millorar la seguretat dels espais públics on es fan grans esdeveniments o concentracions de persones.

Durant aquests dos dies de la conferència, que ha tingut lloc a la Fundació Miró, s’ha debatut i s’ha posat en relleu la importància d’analitzar les ciutats des del punt de vista dels riscos i de dissenyar les mesures de prevenció i reacció necessàries per millorar la seguretat dels espais públics, fent-ho compatible amb el benestar de la ciutadania.

Hi han participat representants dels cossos de seguretat de la capital catalana, com Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona i tècnics de la Gerència de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, a més de representants d’altres cossos d’emergència de Lió i altres ciutats europees.

Secur’cities és un projecte finançat a través del fons Internal Security Found Police (ISPF), creat per la Comissió Europea, que dona suport a les ciutats que reforcen la seguretat i reconeix el paper de les autoritats locals a l’hora de fer polítiques de prevenció i protecció davant d’amenaces terroristes i incidents crítics.

Aquesta iniciativa es va posar en marxa l’any 2019 amb un pressupost de 2.884.753 euros, el 90% subvencionat pel fons europeu, i permetrà donar resposta a algunes de les necessitats de millora de la prevenció i reacció davant d’incidents amb múltiples víctimes.