Les polítiques de prevenció i seguretat aplicades a Barcelona a la conferència del FEPSU

14/11/2022 - 13:13

Seguretat i Prevenció. L’Ajuntament de Barcelona és membre del FEPSU i explicarà a la conferència el projecte de nit cívica i segura de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona portarà les seves polítiques en matèria de seguretat i prevenció a la conferència del Fòrum Espanyol per a la Prevenció i la Seguretat Urbana (FEPSU), que se celebra avui i demà, 14 i 15 de novembre, a Madrid amb el títol “Reptes per a una societat amb una convivència pacífica i segura”.

El FEPSU és una associació de municipis de tota Espanya, de la qual Barcelona és membre, dedicada a defensar i promoure polítiques públiques de prevenció i seguretat. El seu objectiu és impulsar espais de debat i intercanvi de bones pràctiques per afrontar els reptes de les ciutats en matèria de seguretat urbana.

En concret, participaran en la conferència la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Casado, que explicarà el projecte de nit cívica i segura del consistori en el marc de com millorar la convivència en l’espai públic, i la directora de Serveis de Prevenció, Àngels Vila, secretària executiva del FEPSU.

S’hi tractaran temes com la convivència en l’espai públic, amb ponències sobre l’oci nocturn i la mediació; la convivència en l’espai comunitari; eines de resposta als reptes de convivència mitjançant la tecnologia i el disseny de l’espai públic, i el lideratge de les organitzacions de seguretat cap a un model transversal.

Aquest intercanvi d’experiències entre ciutats, professionals i experts permet millorar la capacitat de gestió dels problemes de convivència prenent com a referència pràctiques que han funcionat en altres ciutats i contribueix a generar coneixement.