L’abordatge psicològic de víctimes de sinistres de trànsit en la jornada estatal de bombers sanitaris

16/11/2023 - 16:05

Seguretat i prevenció. Es tracta de la XXXII Jornada Nacional de Sanitaris Bombers.

La trobada, de tres dies de durada, ha tingut lloc a Saragossa. Una infermera dels Bombers de Barcelona ha compartit amb els assistents com és l’abordatge psicològic de les víctimes de sinistres de trànsit a Barcelona.

Avui és l’últim dia d’aquestes jornades de sanitat tàctica civil, a les quals han assistit infermeres dels Bombers de Barcelona per actualitzar coneixements en diversos camps, com ara els models de resposta dels Bombers de París en incidents amb múltiples afectats.

A més, una sanitària dels Bombers de Barcelona ha explicat el protocol d’abordatge psicològic de les víctimes de sinistres de trànsit que segueix el cos barceloní en una taula rodona en què també han participat el cos de bombers de l’Ajuntament de Saragossa i el SAMUR-PC de Madrid.

La seva intervenció s’ha centrat en els recursos interns de què disposen al cos per a la cura psicològica dels intervinents en incidents crítics: la possibilitat de fer defúsing grupal després de la intervenció, l’opció de tenir suport psicològic individual i el telèfon d’atenció psicològica 24/365.

La jornada ha estat organitzada per l’Associació de Bombers Sanitaris d’Espanya en col·laboració amb els Bombers de Saragossa.