Aquest dissabte, vine a l’Espai Bombers a fer-te donant de moll de l’os

28/06/2024 - 10:36

Seguretat i prevenció. L’espai estarà obert dissabte, 29, entre les 11.00 i les 20.00 hores, i hi haurà diverses activitats.

Es podrà visitar gratuïtament l’espai i hi haurà activitats, xerrades i sorpreses al llarg del dia. A més, qui vulgui podrà aprofitar per registrar-se com a donant de moll de l’os. Per donar-ne només cal sotmetre’s a un procés senzill d'extracció de sang, i és molt important fer-ho al llarg de tot l’any per mantenir les reserves en uns nivells òptims i que sigui possible trobar donants compatibles per a tots els malalts.

El programa de la jornada serà el següent:

  • 11.00 h, obertura de portes i exhibició de karate
  • D’11.00 a 12.30 h, tallers familiars amb bombers i bomberes
  • 12.30 h, xerrada informativa del Banc de Sang i Teixits amb la participació de testimonis receptors
  • De 17.00 a 18.30 h, tallers familiars amb bombers i bomberes
  • 18.30 h, xerrada informativa del Banc de Sang i Teixits amb la participació de testimonis receptors

En els tallers familiars es farà un recorregut dinamitzat per l’exposició del museu i es plantejaran qüestions de prevenció i d’autoprotecció per a totes les edats. També es coneixerà com és un camió real dels bombers, tot amb els Bombers de Barcelona.

Serà possible registrar-se com a donant al llarg de tota la jornada, entre les 11.00 i les 20.00 hores, i hi haurà paradetes solidàries de la Fundació Carreras i dels Bombers Solidaris, on es recaptaran diners per a la fundació.

En aquesta iniciativa hi col·laboren els Bombers Solidaris de Barcelona, el Banc de Sang i Teixits, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i l’Hospital Clínic.

Qui pot ser donant de moll de l’os?

Els homes d’entre 18 i 30 anys són els donants ideals de moll de l’os. Tot i així, totes les persones fins als 40 anys que tinguin bona salut es poden inscriure al registre.

Per fer-se donant de moll de l’os cal anar a un hospital amb banc de sang o a una campanya de donació de sang com la que hi haurà dissabte a l’Espai Bombers. En el mateix moment de la donació, s’extreu una mostra de saliva que serveix per saber la compatibilitat.

També es possible inscriure’s al registre de donants sense fer cap donació, ja que només extraient una petita mostra de saliva és suficient per saber la compatibilitat.