Els Bombers estrenen un nou local al Port Olímpic

30/08/2024 - 14:42

Seguretat i prevenció. L’espai permetrà intervenir ràpidament en zones de bany i zones portuàries.

El Port Olímpic té un nou espai destinat als Bombers de Barcelona. El local, de 60 metres quadrats, permetrà fer tasques associades a la campanya del litoral i facilitarà una cobertura millor de la zona.

La zona de bany, la franja de 200 metres de platja, la zona portuària i els 50 metres de costa municipals (esculleres i zones de risc) disposaran, doncs, d’un espai proper d’intervenció ràpida en cas que sigui necessari i que, a més, estarà disponible per posar-se al servei d’altres cossos d’intervenció marítima.

La campanya del litoral

Cada any, a principis de juny, s’activa la campanya del litoral, que té per objecte el salvament i rescat de persones, la prestació d’assistència urgent pròxima al litoral, la prevenció de conductes o activitats de risc a la zona marítima i portuària, l’aprofundiment del coneixement del risc i del territori i la contribució a una cultura millor de les tècniques de salvament aquàtic.

Durant la campanya d’enguany, els Bombers de Barcelona han fet 76 actuacions preventives amb les embarcacions del cos, i han dut a terme 6 assistències tècniques, com la col·laboració amb Salvament Marítim per un vessament de fuel d’un vaixell fondejat a l’entrada del Port Olímpic.

El grup de salvament aquàtic dels Bombers de Barcelona el formen 36 persones i 3 embarcacions.