Com intervenen els Bombers en cas de risc químic?

23/11/2023 - 15:46

Seguretat i Prevenció. La demostració està vinculada a l’exposició “Protegir Barcelona. Bombers i prevenció d’incendis, 1833-2022”.

Els efectius del cos de Bombers de Barcelona estan preparats per actuar en incidents de tipus NRBQ (nuclear, radiològic, biològic i químic), atès el risc potencial que suposen. El dissabte 25 de novembre membres del cos van fer una demostració d’intervenció a l’exterior del MUHBA Oliva Artés, al parc del Centre del Poblenou.

Concretament, diversos efectius del cos van simular una fuita d’un producte químic en un bidó i es va realitzar la maniobra de reconeixement i avaluació de la situació, tamponament de la fuita, sobrempaquetat del bidó i descontaminació dels intervinents.

Aquesta demostració és una activitat vinculada a l’exposició “Protegir Barcelona. Bombers i prevenció d’incendis, 1833-2022”, que explica com s’han aplicat les mesures de prevenció d’incendis a la ciutat des que es va crear el cos de Bombers de Barcelona fins als nostres dies. La mostra s’ha prorrogat fins al 14 de gener, amb activitats cada quinze dies durant els mesos de novembre i desembre. Per a més informació, consulteu el web de l’exposició.