El cos dels bombers i bomberes de Barcelona comença amb tu!

dl., 10/04/2021 - 09:41

A banda d'intervenir quan es produeix un sinistre, una de les principals funcions del Cos és la prevenció dels mateixos.

Aquesta setmana es posa en marxa una nova campanya del cos de bombers i bomberes de Barcelona, per tal que la ciutadania conegui millor les seves funcions i recursos, així com què fer en cas d'incendi domèstic o com prevenir-los.

 

La imatge tradicional dels bombers i bomberes que apaguen focs s’ha anat transformant
progressivament cap a la d’uns professionals que intervenen en salvaments, en situacions d’auxili, en incidents tecnològics, en fuites químiques, o que vetllen perquè en la planificació d’esdeveniments s’atenguin adequadament uns riscos i escenaris cada cop més complexos.

D’altra banda, les tasques preventives enfront aquestes situacions van agafant més protagonisme en les seves funcions; com es fa palès en el treball pedagògic que fan a les escoles, en els assessoraments i formacions de prevenció impartides a diferents col·lectius, o en els diferents tipus de plans d’emergència que elaboren.

Amb aquesta filosofia, avui s’engega una campanya de comunicació, per donar a conèixer a la ciutadania que el cos de bombers desenvolupa una important tasca pel que fa a la prevenció de sinistres en general, i d’incendis en particular; amb quins recursos compta per fer-ho; i que és possible prevenir els incendis domèstics, que són els que afecten més directament i a prop de la ciutadania.

La campanya s’ha treballat amb l’assessorament del Departament d’Interculturalitat i Pluralisme Religiós municipal, per tal d’arribar al màxim nombre de persones possible elaborant materials amb consells de prevenció i d’autoprotecció en català, castellà, àrab, anglès, urdú i xinès.

Més informació