Els àmbits de treball dels Bombers de Barcelona: “Vetllem, protegim, salvem”

Seguretat i Prevenció. Els bomberes i bomberes de Barcelona estrenen un polo aquesta setmana. La peça de roba posa en relleu la història, la missió i l’esperit de servei del cos.

La missió i l’esperit de servei del cos de Bombers està present fins i tot al nou polo que vestiran els seus membres.

Els bombers i bomberes de Barcelona estrenen aquesta setmana un polo, fabricat amb la certificació GOTS (que garanteix la responsabilitat mediambiental i social en el procés de fabricació). El disseny de la nova peça de roba ha modernitzat la imatge visual de l’anterior, però també pretén posar en relleu la història i la missió principal del cos.

La peça incorpora l’escut més antic dels Bombers de Barcelona que es conserva, que continua present en alguns elements del cos (vehicles d’intervenció, cascos i vestits de gala) i al qual s’ha volgut donar més presència. A més, inclou l’any de creació del cos (1833), per destacar els anys d’història dels Bombers de Barcelona, així com la missió que encara es comparteix amb la primera brigada.

D’altra banda, s’hi inclouen les paraules “Vetllem, protegim, salvem”, que incorporen a l’escut els tres àmbits en què treballa el cos:

  • Vetlla en matèria de prevenció per garantir la seguretat de les instal·lacions, els projectes i la normativa vigent en matèria de seguretat contra incendis.
  • Protegeix en matèria de protecció civil, anticipant-se als riscos col·lectius i preveient-ne la gestió.
  • Salva els béns, les persones i el medi ambient amb la seva participació reactiva en el moment en què s’han de realitzar intervencions d’incendis, salvaments i assistències tècniques.