Fàbregas Xarcuters de l'Abaceria, guanyadors del millor farcit de Carnaval 2021

11/02/2021 - 17:21

Es tracta de la 6a edició del Concurs Nacional de Botifarra d'Ou Artesana que organitza la Fundació Oficis de la Carn amb la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters.

Avui, Dijous Gras, és el dia en què es dóna l’inici a la celebració del Carnaval i des de fa sis anys, en aquest context, s’organitza el Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana que enguany Fàbregas Xarcuters, del Mercat de l’Abaceria, s’han endut el premi al millor farcit de Carnaval 2021. La botifarra d’ou sempre ha estat un producte estrella durant el Carnaval i present a tots els Mercats de Barcelona any rere any.

El Valentí Fàbregas és cinquena generació de la seva família a l’Abaceria, hi són des que el mercat es va inaugurar i actualment, hi treballen ell i la seva germana. Ell és l’encarregat de l’obrador i ens explica que estan “molt contents” d’haver rebut aquest premi. “En la nostra professió aquest tipus de premis són poc freqüents i quan n’aconseguim algun n’estem molt orgullosos”.

El paradista ens explica que la botifarra d’ou és un producte que sempre han tractat a la seva botiga. “És un producte que sempre ha estat arrelat a les comarques de Barcelona i des de l’any 2016 el nostre gremi va impulsar molt aquest producte, fent-lo coincidir amb l’època del Carnaval, ja que el Dijous Gras és el moment àlgid del seu consum“. El Valentí comenta que, des d’aquell impuls al 2016, des de la parada s’ha aconseguit que el producte tingui una trajectòria més llarga durant tot l’any, de manera que durant l’estiu actualment també el fan, des que van aconseguir el premi a la millor botifarra d’ou l’any 2017.

El farcit guanyador d’enguany de Fàbregas Xarcuters, “és un producte típic del Pallars, que com que té com a base la botifarra d’ou, el nostre gremi va voler recuperar-lo per donar-lo a conèixer arreu de Catalunya. La principal característica que té aquest producte – que vindria a ser com un bull d’ou – és el contrast entre el dolç i salat. El toc dolç li donen les panses que porta i és un equilibri que ha d’estar encertat en proporcions i quant a sabor”, afirma el paradista. A més “el que el diferencia de les botifarres d’ou tradicionals o farcides també, és que té un format més ample i això fa que en cada tall es noti el gust dels ingredients en cada tall”, conclou.

Els mercats de Barcelona enguany, han organitzat diverses iniciatives digitals durant el Carnaval i en el cas d’avui, Dijous Gras, a partir de les 19.00 hores podreu seguir en directe la recepta de bunyols de vent amb chutney de mango que elaborarà l’Anna de Pablo des de la Boqueria. Ho podreu seguir en directe des del nostre canal de Facebook.