La Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona tornen a l’Smart City Expo World Congress

15/11/2022 - 12:17

Seguretat i Prevenció. Guàrdia Urbana. Bombers de Barcelona. Les ponències dels dos cossos operatius seran el dijous 17 de novembre.

La Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona tornen a participar a l’Smart City Expo World Congress, que se celebra a Barcelona del 15 al 17 de novembre. Mitjançant dues ponències, explicaran les solucions tecnològiques que utilitzen en el seu dia a dia per oferir a la ciutadania un millor servei i dotar-la de més seguretat.

Tecnologia al servei de la seguretat

En el marc de l’Smart City Expo World Congress, la Guàrdia Urbana participarà en una ponència, el dijous, a les 11.00 hores, sobre les càmeres unipersonals que els agents porten incorporades a l’uniforme per enregistrar situacions de risc per a la integritat física o danys a béns públics, amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei policial. Les imatges enregistrades per les càmeres unipersonals estan blindades a qualsevol modificació o alteració.

Per la seva banda, els Bombers de Barcelona també participaran a la trobada, i parlaran en una ponència, que tindrà lloc dijous, a les 12.00 hores, de l’A30. Es tracta d’un vehicle operatiu del Centre de Comandament de Bombers equipat amb eines per facilitar la coordinació, la gestió i la presa de decisions en les intervencions. Aquest vehicle està especialment indicat per a serveis de llarga durada i d’una complexitat especial. A més, permet treballar i compartir la representació de la situació tàctica actualitzada en temps real amb el centre de gestió.

Exposició de vehicles de zero emissions

Durant la celebració del congrés, la Guàrdia Urbana exposarà una de les seves motocicletes tot terreny elèctriques, un tipus de vehicles de zero emissions que tenen una autonomia de 146 quilòmetres i fan més sostenible la mobilitat dels agents en el marc de la vigilància forestal i dels interiors dels parcs urbans. A més, reforcen la protecció dels agents i tenen sistemes de senyalització prioritària i localitzador GPS.

L’Smart City Expo World Congress s’ha convertit en l’esdeveniment internacional més rellevant en l’àmbit de les ciutats intel·ligents en què es mostren solucions innovadores en el camp de les polítiques públiques i les tecnologies per a la gestió urbana.