Més de nou-centes donacions gràcies a la campanya iniciada pels Bombers

19/02/2024 - 14:53

Seguretat i Prevenció. A l’Espai Bombers es van fer gairebé una cinquantena de donacions. Voluntaris i voluntàries del cos també van donar, igual que en alguns dels centres sanitaris.

La iniciativa va tenir lloc durant cinc dies a l’Espai Bombers i els hospitals de Sant Pau, el Clínic i el de la Vall d’Hebron. A més, hi va haver prop de cent oferiments, és a dir, persones que hi van anar però que finalment no van poder donar.

De fet, la campanya va començar al centre formatiu, divulgatiu i expositiu del cos, on es van fer gairebé una cinquantena de donacions. Voluntaris i voluntàries dels Bombers també van donar, igual que en alguns dels centres sanitaris. Membres del personal del cos es van desplaçar a l’exterior amb un vehicle, van animar la gent a participar en la donació i van acompanyar els donants.

La iniciativa es va fer conjuntament amb els Bombers Solidaris de Barcelona, el col·lectiu solidari de Bombers de la Generalitat Bombers amb Cor i el Banc de Sang i Teixits.

És important tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreuen de cada donació de sang, caduquen al cap de cinc dies, i els glòbuls vermells, al cap de 42 dies. Per això, cal donar sang al llarg de tot l’any. Podeu fer-ho en diversos hospitals de la ciutat o d’altres poblacions catalanes, que podeu consultar a través d’aquest enllaç. També podeu consultar la informació sobre els condicionants per donar sang.