S’acaba el període de presentació de sol·licituds per formar part dels Bombers de Barcelona

27/11/2023 - 15:15

Seguretat i prevenció. El termini de presentació de sol·licituds s’acaba dimecres, 29 de novembre.

La convocatòria es fa en règim d’oposició lliure i s’hi poden presentar totes les persones que compleixin els requisits detallats a les bases. El termini de presentació de sol·licituds s’acaba demà.

La convocatòria d’enguany, que es tanca el 29 de novembre, presenta novetats importants amb l’objectiu de promoure l’accés de les dones al cos i reserva per primera vegada el 25% de places per a dones.

Una altra novetat d’enguany és la incorporació de la prova de coneixements de llengua estrangera, que serà obligatòria i no eliminatòria. Els i les aspirants podran escollir de quina llengua es volen examinar en el moment de presentar les sol·licituds: anglès, francès, alemany, italià, àrab, xinès o urdú, del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR).

Les sol·licituds es poden trametre telemàticament a través del web de l’Ajuntament de Barcelona (apartat “Oferta pública”) i el portal de tràmits. Excepcionalment, també es pot fer al Registre General de l’Ajuntament de Barcelona o a través de qualsevol de les formes previstes pel règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Al web d’oferta pública, a més de consultar les bases, també es pot tramitar electrònicament la sol·licitud i pagar la taxa corresponent al procés d’oferta pública.