S’obre el període d’inscripció per al 26è Fòrum de Seguretat Viària

Seguretat i prevenció. Ja està obert el període d’inscripció per a l’edició d’enguany, que tindrà lloc el divendres 11 de desembre de manera virtual.

L’objectiu del Fòrum de Seguretat Viària és obrir debats i compartir reflexions sobre la seguretat viària.

El Fòrum de Seguretat Viària ha treballat temes molt diversos relacionats amb la seguretat viària i la mobilitat urbana durant els seus anys d’història. Aquest saber fer l’ha convertit en un espai de debat, diagnosi i reflexió reconegut, que ha permès posar en marxa noves iniciatives.

El període d’inscripció per a l’edició del 2020, que tindrà lloc el divendres 11 de desembre i serà virtual, ja està obert. Tothom qui hi estigui interessat hi podrà assistir, amb inscripció prèvia.

Cada edició tracta un tema concret, i enguany serà la dimensió humana de la seguretat viària, ja que la mobilitat té a veure amb tot el que fem en la nostra vida diària i està fortament influenciada per l’etapa del cicle vital de les persones.

La primera taula rodona tractarà la seguretat viària amb perspectiva de gènere, ja que hi ha una mobilitat diferencial per raó de gènere.

La segona taula tractarà la tecnologia al servei de la seguretat viària i la prevenció de la sinistralitat. La idea és reflexionar sobre l’ús de la tecnologia i els sistemes d’alerta a la conducció (sistemes d’alerta per a distraccions, frenada d’emergència, detecció de senyals, eliminació d’angles morts, sistemes de visió nocturna, etc).

A la pàgina web del fòrum està disponible el programa i la resta d’informació de l’edició 2020, així com les conclusions i ponències de les edicions anteriors.

 

Organitzadors: l’Ajuntament de Barcelona, el Servei Català de Trànsit, l’Associació P(A)T i el RACC.