Torna la Vueling Cursa de Bombers de Barcelona 2021 més sostenible i solidària després de la pandèmia

dc., 10/20/2021 - 14:08

La Vueling Cursa Bombers Barcelona és una de les curses de 10 quilòmetres més populars de la ciutat de Barcelona. Enguany, arriba a la seva 22a edició i se celebrarà el proper diumenge 24 d'octubre.

La Vueling Cursa Bombers Barcelona és una de les curses de 10 quilòmetres més populars de la ciutat de Barcelona. Enguany, arriba a la seva 22a edició i se celebrarà el proper diumenge 24 d'octubre.

Després d’un any d’aturada per motiu de la covid-19, la Cursa reprèn la marxa amb més ganes que mai de tornar a trepitjar els carrers de Barcelona. La prova està oberta a tots els ciutadans i el mínim d’edat per participar és 16 anys. La Vueling cursa Bombers Barcelona forma part de les curses de la challenge 10k, corresponent al calendari 2020-2021, i està homologada per la Federació Catalana d’Atletisme.

S’hi han inscrit 11.000 participants de forma on line, que faran el recorregut que aquesta cursa ha mantingut estable des de 2016 i que recorre alguns dels carrers més emblemàtics de la ciutat

La 22a edició se celebrarà el proper diumenge 24 d’octubre. La sortida estarà situada a l’Avinguda Marquès d’Argentera i haurà 6 punts de recollida del material. És obligatori córrer la cursa amb el dorsal col·locat a la part frontal de la samarreta de forma que sigui visible.

La 22ª edició de la Vueling Cursa Bombers de Barcelona arriba amb diferents propostes solidàries. Aquest any, la teva inscripció pot ser solidària. Tindràs l’opció de fer un donatiu a Bombers Solidaris (1€, 3€, 5€), un grup format l’any 2016 amb un objectiu clar: disposar d’una font de finançament col·lectiva per donar suport a totes les iniciatives solidàries que ja existeixen dins de l’entitat. A més, també serà l’organització encarregada de recollir els xips blancs a la línia de meta i, així, poder recaptar fons.

Com cada any, la cursa destina part del seu valor econòmic a l’acció social. D’aquesta manera, per cada 2 euros de lloguer del xip blanc, es destinaran 0,80€ cèntims per a diferents projectes d’ajuda a col·lectius, ONG i campanyes que col·laborin en iniciatives de lluita contra la injustícia social. En aquesta 22ª edició, la Cursa dels Bombers torna a col·laborar amb migranodearena.org amb l’objectiu que el teu repte esportiu sigui un repte solidari.

Finalment, s’entregaran premis als tres primers classificats en categoria absoluta masculina i femenina. També es premiarà al primer bomber i la primera bombera.

Pel que a la participació dels Bombers i Bomberes, aquest any, participen 301 dels quals 187 pertanyen al Cos de Bombers i Bomberes de Barcelona; 175 són homes i 12 dones; 58 correran vestits d’esport i 129 ho faran amb l’equipament nivell 0 (casc, jaqueta i cobrepantaló). La resta dels 114 bombers  pertanyen a d’altres cossos de la resta de l’Estat i 3 són italians; 111 homes i 3 dones; 19 correran vestits d’esport i 95 amb equipament nivell 0.

La Vueling Cursa Bombers Barcelona donarà un primer tret de sortida simbòlic a les 8:50 hores a l’equip de bombers i alguns convidats. D’aquesta manera, l’organització vol posar en valor i  magnificar el cos de bombers de Barcelona i la seva gran tasca de servei a la ciutat.