L’objectiu de la trobada és explicar el paper dels Bombers de Barcelona en la prevenció i l’extinció d’aquests incendis, així com conscienciar la ciutadania sobre el seu paper clau a l’hora d’evitar que es produeixin i de minimitzar-ne les possibles conseqüències.
En aquest sentit, tot i que els cossos d’emergències han acumulat experiència i són més resilients, la millor manera d’abordar els incendis forestals és evitant que es produeixin, ja que la majoria d’ignicions són degudes a activitats humanes.
Tots els barris de muntanya disposen de plans d’autoprotecció (PAU), que s’expliquen en aquest tipus de xerrades. En aquests plans es detalla, barri a barri, com s’ha d’actuar en cas d’incendi per saber a qui recórrer i com reaccionar-hi d’una manera eficaç, fins i tot a l’hora d’evacuar les persones residents, en cas necessari.
Als assistents a les xerrada també se’ls informarà de la resposta operativa dels bombers en aquest tipus d’incendis o de les tasques que fan en el marc de la campanya forestal que activen cada any, durant la qual s’adapten i es reforcen els dispositius per fer front als mesos d’estiu i donar una resposta ràpida i eficaç als possibles incendis forestals: recorreguts de prevenció operativa, comprovació d’hidrants, etc.
La xerrada tindrà lloc aquest dijous, 25 de maig, a les 18.00 hores, a l’Espai Cultural Mercat de Vallvidrera (carrer d’Elisa Moragas i Badia, 2).
Com podem protegir-nos dels incendis forestals?
Durant els mesos de més calor cal la màxima precaució i col·laboració de la ciutadania. Des del 15 març està prohibit realitzar treballs forestals o cap actuació que pugui generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Això inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.
Recordeu! Si us trobeu davant un incendi forestal, truqueu al 112 i faciliteu tota la informació possible. A més, si disposeu de l’aplicació mòbil My112, us podran localitzar a través de la trucada.
Consulteu aquí com protegir-vos dels incendis forestals.