Barcelona Llibres us espera al passeig de Gràcia!

dl., 15/04/2024 - 10:14

Barcelona Llibres us espera al passeig de Gràcia!

Hi trobareu les publicacions de l'editorial de l'Ajuntament de Barcelona.

Si us agrada llegir sobre la ciutat de Barcelona, ja sigui la seva història, el seu urbanisme, personatges destacats, l’arquitectura… sens dubte aquesta diada de Sant Jordi us heu d’arribar a l’estand de Barcelona Llibres, on trobareu les obres produïdes per l’editorial de l’Ajuntament de Barcelona, gran part d’elles en coedició amb editorials de la ciutat. Estarà situada al passeig de Gràcia, entre els carrers Rosselló i Provença, costat Llobregat.

Tant en aquesta parada com a la llibreria municipal de la Sala Ciutat (c/ Ciutat, 2) hi podreu adquirir les darreres novetats, però també títols d’altres anys, amb un 10% de descompte.

La Barcelona fotografiada

Entre els títols més nous destaquen els de dos fotògrafs consagrats que han captat l’essència de Barcelona i els seus protagonistes, Francesc Català-Roca i Pilar Aymerich. Coincidint amb el centenari del naixement del fotògraf català més important del segle XX, La pell de Barcelonaen dos volums, constata l’enginy i la modernitat de Català-Roca a través de 200 imatges. La Barcelona de Pilar Aymerich recull fotografies icòniques de les grans manifestacions feministes dels anys 70 i retrats molt coneguts de figues importantíssimes de la nostra cultura.

La Barcelona fotografiada de Ginés Cuesta, per contra, recupera un fotògraf injustament oblidat que va ser testimoni de la transformació del barri de Verdun i que buscava la bellesa en les persones i en el dia a dia als carrers.

La Barcelona dibuixada

Completant la col·lecció Carnet de Voyage, presentem els tres últims títols: Sketching Barcelona, de Lapin, també en castellà i anglès; Estimada Collserola, de Raul Deamo; i La Verneda de Sant Martí, de Daniel Castro. Un total de 41 títols que retraten la ciutat i especialment els barris de Barcelona.

I per la col·lecció de Barcelona Literària, la reconeguda il·lustradora Lara Costafreda dibuixa la Barcelona viscuda i enyorada de l’escriptor Carlos Zanón a Barcelona. Llibre de viatge, un passeig únic i apassionat pels llocs icònics i menys coneguts de la capital catalana que Costafreda il·lumina des d’una visió cosmopolita.

Clàssics infantils i tota una ciutat per descobrir

En l’àmbit infantil i juvenil, hi trobareu l’Auca del noi català, antifeixista i humà, de Josep Obiols i Pere Català i Pic, Les aventures de l’Editorial Joventut de Mònica Baró i Julià Guillamon o Barcelona, la meva ciutat, de Marina Luz Garcia i Neus Camaño.

La Barcelona dels artistes i dels curiosos

Si us acosteu a la parada de Barcelona Llibres també descobrireu les noves publicacions sobre artistes destacats dels que vam celebrar l’any passat el centenari del seu naixement: Lluís Domènech i Montaner. Home de la Renaixença. Arquitecte del Modernisme (en català, castellà i anglès), de diversos autors, o Picasso-Barcelona. Una cartografia, de Claustre Rafart, també en aquests tres idiomes.

I com a aquests dos genis que van viure i crear algunes de les seves grans obres a Barcelona, la curiositat ha estat l’espurna que va activar el talent de centenars d’artistes, científics i emprenedors que formen part del motor de progrés a Barcelona, i dels que en recollim una part a Barcelona és curiositat, de Carlota Rubio i Alfons Cornella.