Aquest mes de març, Prescrivim #CuraDigna!

11/03/2021 - 15:38

La campanya d'Impulsem les cures vol contribuir a reconèixer el valor social del treball de la llar i les cures.

Inici de la campanya impulsada pel Grup d’intercooperació Impulsem les cures, configurat per diverses cooperatives i projectes sociocomunitaris entorn de les cures a la ciutat de Barcelona.

L’experiència recent de la crisi sanitària de la covid-19 ha evidenciat la profunda crisi que travessa l’actual model d’envelliment, residències per a la Gent Gran i atenció a la dependència. Alhora, ha posat de manifest com d’essencials són les cures i les desigualtats en aquest sector, altament feminitzat i precari.

Amb la campanya Prescrivim Cura Digna es vol contribuir a reconèixer el valor social del treball de la llar i les cures i l’esforç que des de diferents entitats associatives, cooperatives i comunitàries s’està realitzant per oferir uns serveis professional de qualitat per a les famílies i les usuàries, tot garantint unes condicions laborals i contractuals justes per les professionals del sector.

Al web curadigna.bcn.coop es pot accedir a la informació general del projecte, adherir-se a la campanya i veure el vídeo promocional. Així mateix, el web inclou el catàleg d’entitats proveïdores de cures homologades per la Generalitat de Catalunya i el directori d’entitats que en donen suport.

Març és un mes caracteritzat per les mobilitzacions feministes del 8M, enguany reivindicant la democratització de les cures i el reconeixement de la seva centralitat, a les qual des del grup d’intercooperació s’hi volen sumar proposant diferents activitats de difusió i presentació del catàleg de serveis .

Calendari d’activitats:

9 de març de 2021, 17 h-18.15 h:

L’experiència de la Cooperativa Ca l’Abril: Projectes sociocomunitaris en el sector de les cures a Barcelona, en què es presentarà el projecte de Ca l’Abril i el seu procés de creació arran de la seva participació en el programa EnPrenem Cura de Barcelona Activa. Enllaç a l’activitat disponible aquí.

13 de març de 2021, 11h-13h:

Taula rodona “Com sostenim la vida dels barris? Experiències i reflexions des d’allò públic, solidari i comunitari” en què participaran Amelia Campos de l’Associació Més Cures i Wendy Espinoza de la cooperativa Mujeres Palante, així com la Geles Martínez del CAP Sagrada Família, entre d’altres.

30 de març de 2021, 10 h:

Roda de premsa del grup “Impulsem la intercooperació al sector cures” en el marc del Dia Internacional de les Treballadores de la Llar i les Cures, en què participaran les cooperatives Clara Ser Gran, Ca l’Abril i Mujeres Palante, l’associació Més Que Cures i el grup Som amb tu, entre d’altres, explicant la seva experiència.

El grup Impulsem la intercooperació al sector cures té per objectiu fomentar la intercooperació, així com l’enfortiment socioempresarial de les organitzacions que en formen part. Aquest està conformat per: Associació Més Que Cures, Cooperativa Mujeres Palante, Cooperativa Clara Ser Gran, Associació Anem Per Feina, La colla Cuidadora, Cooperativa CoopNet, Cooperativa Ca l’Abril, Associació d’Acompanyament al Dol-Hospice.cat, Col·lectiu Som Amb Tu i CAP Sagrada Família. Hi donen suport la Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona a través d’un conveni de col·laboració amb Coopolis, Ateneu Cooperatiu de Barcelona, i la Direcció d’Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa.