Les entitats i equipaments del districte han organitzat un ampli programa d'activitats per commemorar el 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.
L’acte central tindrà lloc la tarda del divendres 22 de novembre, a la plaça de la Virreina, on a partir de les 19.00 h, Lectura de poemes de Mercè Rodoreda amb les veus del col·lectiu Minerva, Dones creadores de Gràcia i amenitzat per la Coral Veus de Dones. A l’acte hi participaran: Elvira Altés, Josefina Altés, Araceli Bruch, Montse Colomé, Neus Colomer, Mercè Sesé, Teresa Vergés. L’obertura i tancament de l’acte aniran a càrrec de La Coral Veus de Dones que interpretaran les cançons “En cuerpo de mujer” i “Sororidad”. Després es procedirà a la lectura del manifesta a càrrec de l’Associació Veïnal Vila de Gràcia.
A la resta de la programació, hi podreu trobar, xerrades, conferències, tallers, teatre, música i molt més. Moltes activitats repartides per diferents espais del districte; el Centre Cívic el Coll – La Bruguera, l’Ateneu de Fabricació de Gràcia, el Centre Cívic La Sedeta, la Biblioteca de Vallcarca i els Penitents, entre d’altres espais.
Un 25N, per aconseguir una societat igualitària, cada cop més sensible i l’erradicació de les violències masclistes.
Davant les violències masclistes, no estàs sola
La ciutat disposa d’una àmplia xarxa de serveis especialitzats a atendre dones i infants que pateixin algun tipus de violència masclista, formats per equips professionals que escolten, donen suport i proporcionen eines i recursos per fer front a aquestes situacions de manera acompanyada. A Barcelona, cap dona està sola davant les violències masclistes.
Però enfrontar-se a les violències masclistes no és senzill. La por, els tabús, la pressió social o les circumstàncies econòmiques són factors que dificulten parlar d’aquest tipus de violències i denunciar-les.
Què puc fer? A qui puc recórrer? Els equips públics especialitzats en violències masclistes són els que poden respondre millor aquests dubtes. Informen sobre les opcions i mesures que es poden prendre i activen recursos d’emergència en els casos greus.
Serveis gratuïts i confidencials per fer front a les violències masclistes
Un problema estructural requereix una resposta contundent de les administracions públiques. A Barcelona disposem d’equips especialitzats a atendre les dones i els infants que viuen una situació de violència masclista, desplegats en serveis específics, com els següents:
- El Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA)
- Els punts d’informació i atenció a les dones (PIAD)
- El Servei d’Atenció a la Víctima (SAV) de la Guàrdia Urbana de Barcelona
- Els equips hospitalaris de l’Hospital Clínic i l’Hospital de la Vall d’Hebron
Aquí podeu consultar el web de BCN Antimasclista amb tota la informació sobre els serveis i recursos gratuïts i confidencials per combatre les violències masclistes.