La violència masclista no té llengua

05/05/2021 - 10:00

Dones. La 'Guia del bon tracte' es tradueix a 6 llengües més per facilitar la detecció i la resposta als casos de violència masclista.

El Circuit Territorial contra la Violència Masclista de Sants-Montjuïc tradueix la 'Guia del bon tracte' al castellà, anglès, àrab, tagàlog, urdú i xinès. La guia dona eines per identificar situacions de violència masclista i recull tots els mecanismes de resposta públics per fer-hi front que hi ha a l’abast de tots els ciutadans i ciutadanes independentment del seu origen i cultura.

Sospites que un home que coneixes està exercint la violència masclista? Aprofita qualsevol anècdota per deixar la seva parella en ridícul? No deixa que la seva parella quedi amb altra gent? Controla els seus missatges? Creus que pot tenir comportaments violents? Sovint se sobrepassa i perd el control? Vols saber com ajudar-lo?

Sospites que una dona que coneixes està patint violència masclista? Alguna persona del teu entorn se sent pressionada per la seva parella? Quan li preguntes com va la seva relació de parella, canvia de tema? La veus més trista o et sembla que li ha canviat el caràcter? Perceps que reacciona amb por? Escoltes que ell l’amenaça o bé t’explica com l’amenaça? Vols saber com ajudar-la?

Si parles en castellà, anglès, àrab, tagàlog, urdú o xinès podràs saber tots els recursos professionals públics que tens a l’abast per fer front a totes aquestes situacions gràcies a la traducció de la ‘Guia del Bon Tracte’ a aquestes llengües que acaba d’editar el Circuit Territorial de Sants-Montjuïc contra la Violència Masclista;

La guia recull les adreces i telèfons de tots els serveis que intervenen en aquests casos: els centres d’atenció primària (CAP), de serveis socials (CSS), el SARA (Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida), el SAH (Servei d’Atenció Home), el PIAD (Punt d’Informació i Atenció a les Dones), l’ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) a banda de la línia d’atenció contra la violència masclista (900 900 120) i del servei d’urgències al que cal anar en cas d’agressió sexual, que és el de l’Hospital Clínic.

Impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Sanitari de Barcelona, el Circuit Barcelona contra la Violència Masclista agrupa els professionals dels serveis, institucions i entitats amb un paper actiu en la prevenció, la identificació, l’atenció, la recuperació i la reparació de les violències masclistes.