Nova convocatòria de subvencions per a la reducció de la pobresa i la precarietat de les dones

30/11/2021 - 13:04

Subvencions. Obert el termini per presentar sol·licituds a la 2a convocatòria de subvencions per a la reducció de la pobresa i la precarietat de les dones. Termini: 24 de desembre

Ja s’ha publicat la 2a convocatòria de subvencions per a la reducció de la pobresa i la precarietat de les dones en el marc de l’Estratègia contra la Feminització de la Pobresa i la Precarietat. El termini de presentació de sol•licituds finalitza el 24 de desembre.

Les subvencions tenen per objecte projectes orientats a la reducció de la pobresa i la precarietat femenina —a curt, mitjà i llarg termini— a la ciutat de Barcelona i que donin resposta a algun dels següents objectius:

Economia per a la vida i organització dels temps

 • Mercat de treball:
  – Promoure la qualificació i l’acreditació professionals, així com la inserció i la permanència en el mercat de treball per a dones en situació de vulnerabilitat.
  –  Combatre les desigualtats de gènere en el mercat formal que determinen la vulnerabilitat de les dones davant la pobresa.
  – Fomentar la dignificació dels sectors més feminitzats i, alhora, combatre la segregació ocupacional.
 • Treball domèstic i de cures i afectes:
  – Impulsar la corresponsabilitat en el treball domèstic i en el treball de les cures per part del conjunt d’actors implicats: les llars, la comunitat, el sector privat i l’Administració pública.

Ciutat de drets

 • Habitatge:
  – Combatre la pobresa energètica i millorar l’habitabilitat i les condicions dels habitatges de dones en situació de pobresa o vulnerabilitat.
 • Salut:
  – Lluitar contra la malnutrició i la mala alimentació derivades de les situacions de pobresa, tant de les dones com de les seves famílies.
  – Facilitar l’accés a activitats esportives o de promoció de la salut pública a dones en situació de vulnerabilitat.

Condicions socials bàsiques, empoderament i participació política i social

 • Promoure les condicions socials bàsiques, l’empoderament i la participació sociopolítica de les dones en situació de major vulnerabilitat

El termini de presentació de sol•licituds s’inicià el passat dijous 25 de novembre i finalitza el 24 de desembre de 2021.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç i per qualsevol aclariment o informació que necessiteu us podeu adreçar al correu electrònic efpp@bcn.cat

A més, el proper 3 de desembre a les 13.00 hores, es durà a terme una sessió informativa en línia. Podreu accedir-hi a través del següent enllaç