Amazones del Poble-sec

01/03/2022 - 09:59

Dones. Els equipaments i entitats del Poble-sec commemoren el Dia Internacional de les Dones amb més de 20 activitats culturals i artístiques durant el mes de març.

El cicle de concerts Amazones és una de les més de 20 activitats que aquest mes de març organitzen els centres cívics i entitats del Poble-sec per celebrar el Dia Internacional de les Dones en una edició emmarcada en la lluita contra la precarietat laboral de les dones.

Al carrer
Ruta feminista per Barcelona
Divendres 4 de març, a les 12 h
Farem un itinerari per recordar un ventall de dones barcelonines que, al llarg de la història de la ciutat, van protagonitzar grans o petites gestes que, a la seva manera, van canviar la realitat, oposant-se a la condició de subalternes que la societat els imposava.
Organitzen: Fem Memòria, Centre Cívic El Sortidor i Centre Cultural Albareda

Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix
C. Blai 34
Versos en femení. Slam de poesia ecofeminista
Dilluns 7 de març, a les 18.30 h
Recital d’spoken word de la poeta i artista Fàtima Saheb.

Carrer Tapioles, 47
Entre els carrers de Magalhaes i d’Elkano
Jornada de tancament del projecte “Agitando barrigas para el 8M”
Diumenge 6 de març, de 12 a 20 h
De 12 a 14 h Presentació de llibre
De 14 a 16 h Dinar popular (si la situació sanitària ho permet)
De 17 A 20 h Recital poètic
Organitza: La Creatura reproductora feminista.

Casal Elkano
C. Elkano, 24
Cosidores: trobada intergeneracional i intercultural
Dimecres 9 de març, d’11 a 13 h
Moltes dones han treballat en el món de la costura rebent poc reconeixement. En aquesta trobada volem que les participants de diferents edats i orígens comparteixin les seves experiències, tot teixint un mural conjunt. Organitza: Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Centre Cívic El Sortidor
Pl. Sortidor, 12
Inscripcions: barcelona.cat/ccelsortidor.
Som la Trama de totes nosaltres
De l’1 a l’11 de març. Acte de tancament: 11 de març, a les 12.30 h
Exposició de la sèrie d’arpilleres (peces d’art tèxtil) del grup de dones Caminantes del Poble-sec.
Organitzen Caminantes del Poble-sec, Pla Comunitari del Poble-sec, Cooperasec i Associació Àlia.

Dones reals… (o ideals?)
Dijous 3 de març, a les 20 h
Concert a càrrec de La Ferlandina, un quartet de violí barroc, viola de gama, clavicèmbal i veu que interpretaran peces de grans compositores dels segles XVII i XVIII com Barbara Strozzi i Elisabeth Jacquet de la Guerre, i de compositores no tan conegudes com Isabella Leonarda o Eliza Turner.

El paper de la dona en l’art: pintora, model, amant
Dissabte 5 de març, a les 11 h, al CC Sortidor i diumenge 6 de març, a les 12 h, al Museu Nacional d’Art de Catalunya
Taller a càrrec de la historiadora Gabriela Sara Galileo per conèixer els diferents rols que ha tingut la dona al llarg de la història de l’art. El taller té una primera sessió teòrica i una segona sessió pràctica en què es visitarà el Museu Nacional d’Art de Catalunya per veure com es plasmen els rols en diferents obres pictòriques.

The Philosopher Queens: les reines de la filosofia
Dimecres 9 de març, a les 19 h
Xerrada a càrrec de la periodista i escriptora Sara Beltrame. La història de la filosofia no ha fet justícia a les dones. A les filòsofes no se les reconeix encara en el territori de la “vertadera filosofia”. Parlarem del llibre ‘The Philosopher Queens’, escrit per Rebecca Buxton i Lisa Whiting, el qual posa en relleu l’impacte profund de les idees d’aquestes pensadores.

(In)digestió. Lluites i resistències de dones en el sistema alimentari
Dijous 10 de març, a les 19 h
Les protagonistes dels documentals “Mujeres empaquetadores de tomates” i “Mujeres rurales. La lucha por el territorio en el sur de Europa” són dones que sostenen i, a la vegada, resisteixen en un sistema alimentari construït sobre lògiques que normalitzen l’explotació de les dones i de la terra. Coneixerem les seves històries de vida i sobretot les seves experiències de denúncia, de creació de vincles i comunitats que reivindiquen sistemes alimentaris basats en el respecte per les identitats, vides dignes i la justícia social.

Las bellacas
Dissabte 12 de març, a les 19 h
Espectacle de comèdia a càrrec de La Maièutica. Un grup d’amigues nascut després de compartir teràpia s’ajuden a gestionar les situacions diàries que amenacen a esquerdar la ja fràgil salut mental i les empenyen a la seva tendència a mentir compulsivament. El seu punt de trobada és el Cuqui Bar. Un tendre homenatge a la sororitat i el suport mutu.

Posem la pressió estètica sobre la taula
Dimecres 16 de març, a les 19 h
Debat. Com influeixen en la nostra alimentació les representacions del cos? Com construïm socialment aquestes representacions? Quins factors hi intervenen? Compartirem experiències, dubtes i inquietuds per avançar cap a un horitzó on el menjar sigui una font de plaer i salut en comptes d’una eina de control y construcció del “cos ideal”.

Wad Ras
Dijous 17 de març, a les 19 h
Teatre documental a càrrec de La Galga. Una proposta que representa les realitats del dia a dia de testimonis de la presó de Wad Ras i la història del sistema penitenciari femení a Espanya. Una obra que parla de les presons de dones i el sistema que l’envolta amb la voluntat de conèixer-nos mes a nosaltres mateixos i com a societat.

Centre Cultural Albareda
C. Albareda, 22-24
Inscripcions: barcelona.cat/ccalbareda.
Iris Deco
Divendres 4 de març, a les 20 h [SUSPENDIDO]
Alguna vegada us ha passat que escolteu a algú cantar per primer vegada i sentiu com un calfred recorre tot el cos i us travessa les emocions més amagades? La veu d’Iris Deco remou amb fermesa. Impacta i sedueix. Encara que ja la coneixíem per formar part de Moon Visionn, debuta amb “Golden”, un disc en solitari que promet ser tota una revelació.

3a diada Dones de Foc
Dissabte 5 de març, a les 17 h
17 h – Xerrada: “Ser dona dins el món del foc. Una mirada cap a entitats més igualitàries”
18 h – Taller infantil (xocolatada)

Amazing Grace
Dijous 10 de març, a les 19 h
Documental musical. L’any 1972, Aretha Franklin va actuar durant dos dies a un concert de gospel a l’església baptista missionera New Temple, gravant el que seria el seu àlbum més venut Amazing Grace. Presenta: Consol Sáenz, periodista musical.

Paraula d’una nena negra
Divendres 11 de març, a les 17.30 h
Conte teatralitzat a càrrec de Maisa Perk. La Sally és una nena negra amb familiars que provenen de països d’arreu del món. Quan ve a viure aquí experimenta el racisme en primera persona. A casa seva, s’estira al llit i viatja pels països dels seus avantpassats.

Miss Raisa
Divendres 11 de març, a les 20 h
Concert del Barcelona Districte Cultural en el marc del Cicle Amazones. Imane Raissali, o més coneguda com Miss Raisa, és una estudiant de psicologia, cantant i comunicadora de 24 anys que crea música hip-hop. Raisa escriu sobre diferents temes que la toquen de prop, com el racisme, la desigualtat d’oportunitats i la llibertat d’expressió, tot trencant estereotips i visibilitzant uns certs aspectes que viu dia a dia.

Minusas
Dijous 17 de març, a les 19 h
Espectacle d’improvisació escènica de la cia. Minusas al Vacío a partir de l’encreuament d’eines provinents del teatre físic, la dansa, el clown i la música en viu. Es planteja generar propostes de representació diferents de les habituals, construint escenes des dels nostres propis desitjos de canvi, per a construir un imaginari col·lectiu més feminista. Organitzen: Centre Cultural Albareda i Barcelona Districte Cultural.

Alba Morena
Divendres 18 de març, a les 20 h
Concert del Cicle Amazones. La cantant, compositora i productora presenta el primer treball, Las dos edades, on s’interrelacionen diferents gèneres: des de l’electrònica a la música urbana, passant per la música clàssica, el flamenc i els gèneres alternatius. Hi aborda temes com el suïcidi, el dol, l’amor tòxic i la consciència-herència familiar. Organitzen: Centre Cultural Albareda i BarnaSants.

Valeria Castro
Divendres 25 de març, a les 20 h
Concert del Barcelona Districte Cultural en el marc del Cicle Amazones. La compositora canària presenta el seu primer EP Chiquita acompanyada per Alberto Torres, a la guitarra, piano i violí. Organitzen: Centre Cultural Albareda i Barcelona Districte Cultural.

Jardins de les Tres Xemeneies
3a diada Dones de Foc
Dissabte 5 de març, a les 19 h
19 h – Tabalada
19.30 h – Mostra estàtica infantil
20 h – Mostra estàtica de diablesses
Organitza: Federació de Diables de la Ciutat de Barcelona.

Womart Jam
Diumenge 6 de març, de 9 a 18 h
La tercera edició d’aquesta jornada de visibilització del talent femení a les arts visuals centrarà la seva atenció en el món del treball i les dones. Organitzen: Rebobinart i Wallspot.