Març de les marineres

01/03/2022 - 10:38

Feminismes. Les entitats i els equipaments de la Marina et proposen fins a 16 activitats per celebrar el Dia Internacional de les Dones.

Les entitats i els equipaments de la Marina celebren el Dia Internacional de les Dones amb una programació especial de activitats artístiques, esportives, xerrades, tallers de preparació de material per a les mobilitzacions del 8M...

Jardins de Ca l’Alena
Temps de dona, temps d’esport | Equinkana feminista
Dissabte 2 d’abril, de 10 a 13.30 h (ajornada el 12 de març)
La jornada començarà amb una activitat esportiva de promoció de l’exercici físic i la vida saludable. Seguidament, tindrà lloc l’Equinkana, una activitat a través de la qual es vol representar els obstacles que es troben les dones en l’àmbit laboral, la conciliació familiar, etc. Les 100 primeres persones s’emportaran una samarreta del Dia de la Dona gratis.
Inscripcions: el mateix dia de l’activitat. Organitza: Centre Cultural Estrelles Altes, amb la col·laboració del Casal de Barri de la Vinya, La Marina (AMCL) i el Districte de Sants-Montjuïc.

Centre Cívic Casa del Rellotge
Pg. de la Zona Franca, 116
Inscripcions: barcelona.cat/cccasadelrellotge.
La oficina en la cocina (primeros apuntes de la distorsión del cuerpo)
Del 8 al 26 de març
Exposició de collages a càrrec de Laxmi Fernández. En aquesta mostra post-covid, l’autora posa en qüestió el paper del cos de la dona representada en l’oficina domèstica, on els espais coincideixen i els rols es dupliquen. Accés lliure.

Com crear noves imatges a partir de la tècnica del collage
Dimarts 8 de març, de 18 a 20.30 h
Taller gratuït vinculat a l’exposició “La oficina en la cocina” de l’artista Laxmi Fernández. A partir del material que porteu i vulgueu treballar, posarem en comú un banc d’imatges a partir del qual cadascuna desenvoluparà les seves pròpies reflexions.

La resposta de tot el que preguntaries a una tia trans
Dijous 10 de març, a les 19 h
Xerrada a càrrec de la Cicatriz Col·lectiu. Què penses quan veus una dona trans? Quins dubtes tens? La Valentina Berr, comunicadora i trans, ens ajudarà a respondre preguntes incòmodes.

Centre Cívic la Cadena
C. Mare de Déu de Port, 397
Inscripcions: barcelona.cat/cclacadena.

Este”N”eotipos
Fins al 10 de març
Exposició a càrrec d’Ana Gutiérrez que neix de la necessitat d’il·lustrar el canvi necessari de tant típic tòpic, tanta frase feta i tant de prejudici que tenim ancorats al nostre imaginari. Accés lliure.

Eduquem en llibertat
Dilluns 14 de març, a les 19 h
Reflexionarem sobre com educar els nostres infants de forma que estiguin lliures de marques sexistes i de gènere. Quina mirada ens pot acompanyar per educar persones lliures? Xerrada a càrrec de Sara de Miguel.

Amb “M” de Mary Poppins
Dissabte 26 de març, a les 11 h
Mitjançant un conte i activitats dinàmiques, veurem com tots podem tenir el que es consideren característiques del gènere masculí i femení. Activitat familiar a càrrec de la coach emocional Meritxell Palou.

Centre Cultural Àncora
C. Sant Eloi, 5-7
Històries de dones lluitadores al barri de la Marina
Del 8 a l’11 de març, de 16 a 20 h
A la tradicional exposició de treballs tèxtils que es presenta cada any pel 8 de març, enguany s’hi suma un recorregut fotogràfic per les activitats del centre en què les dones han estat protagonistes de les lluites i les transformacions del barri de la Marina.

Espai de Gent Gran El Polvorí
C. Guadalquivir, 2
Teatre identitat
Dimarts 8 de març, a les 10.30 h
Construint memòria, històries que ens connecten amb el teatre. Inscripcions presencials o per telèfon al 93 332 78 05. Organitzen: Punt d’Informació i Atenció a la Dona (PIAD) de Sants-Montjuïc i Fundació Surt.

Espai Jove La Bàscula
C. Foc, 128
Mosaic fotogràfic col·laboratiu
Dilluns 7 de març, a les 19 h
Presentació del mosaic de la Marina feminista, realitzat a partir de fotos de noies i dones del barri de la Marina. Accés lliure.

Plantad[e]s
Dissabte 19 de març, a les 20 h
Obra de teatre de la companyia Trastornarts. Quatre dones, plantades davant de la finestra de casa, es troben confinades. Dialoguen amb elles mateixes i descobreixen, des del conflicte emocional, la complexitat del món introspectiu i la sensibilitat humana. Inscripcions: www.labascula.cat.

Espai Química Joves
C. Química, 8
Fem-nos sentir!
Dijous 3 de març, de 18 a 19.30 h
Conjunt de tallers orientats a la creació de material per a la concentració del 8M. Inscripcions: Servei de Dinamització Juvenil Química / Punt d’Informació Juvenil de Sants (c. Muntadas, 5). Organitza: Punt InfoJove de Sants-Montjuïc i Servei de Dinamització Juvenil Química.

Plaça del Mig de Can Clos
Can Clos per la igualtat
Dissabte 5 de març, de 10 a 24 h
Hi trobareu tallers artístics, danses interculturals, DJs, xerrades sobre drets socials-jurídics-legals de les dones i sobre la importància de les noves masculinitats. Inscripcions a la seu de l’Associació de Veïns i Veïnes de Can Clos (pl. Mig de Can Clos, 6-8). Organitza: Associació de Veïns i Veïnes de Can Clos.

Punt Multimèdia de la Marina
Pg. de la Zona Franca, 116
Inscripcions a través del correu electrònic lamarina@puntmultimedia.org.

El teu clauer en 3D
Divendres 4 de març, de 18 a 19.30 h
Taller gratuït. Dissenyarem amb ordinador el nostre clauer i crearem mitjançant les impressores 3D un clauer 100% personalitzat per celebrar el Dia Internacional de la Dona.

Personalitza la teva bossa
Dilluns 7 de març, de 18 a 19.30 h
Taller gratuït en què barrejarem el disseny per ordinador i el tall amb vinil per crear i personalitzar la nostra bossa de cotó amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Sala Pepita Casanellas
Pg. de la Zona Franca, 185
Celebrem juntes el Dia de la dona!
Dissabte 12 de març, de 20 a 22 h
Celebrarem el Dia de la Dona amb una trobada farcida d’activitats, organitzada des de la Unió d’Entitats de la Marina:
20 h – Twerking amb Ana Chinchilla, de Twerkyourlife, per prendre consciència del propi cos
21 h – Monòleg “Date un placer, mujer!” a càrrec de l’actriu Gemma Charines
22.15 h – Pica-pica