El 'Cicle Adona't' reflexiona sobre el cos de les dones pel 8M

06/03/2023 - 11:10

Del 3 al 17 de març el Centre Cívic El Coll - La Bruguera s'omple d'activitats per a totes les edats en el marc de les 17enes Jornades Feministes.

Del 3 al 17 de març el Centre Cívic El Coll - La Bruguera s'omple d'activitats per a totes les edats en el marc de les 17enes Jornades Feministes.

Un any més el ‘Cicle Adona’t’ arriba al Centre Civíc El Coll – La Bruguera per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Del 3 al 17 de març, aquest equipament acollirà diverses activitats relacionades amb el feminisme per a tots els públics. La programació incidirà en les problemàtiques relacionades amb l’abús del poder patriarcal sobre el cos de les dones, enfocant-les des de diferents perspectives i facilitant espais de denúncia i reflexió.

Inauguració del ‘Cicle Adona’t’

Sota el lema “El meu cos, casa meva”, les 17enes Jornades Feministes arrencaran el divendres 3 de març a les 17.30 amb l’exposició ‘Mares, àvies, germanes i amigues’, un homenatge dels infants del barri vers les dones que més admiren.

A les 18.00 tindrà lloc l’activitat ‘Gogaritxi i els seus Vindicontes’, una sessió de contacontes per infants a partir dels 4 anys a càrrec d’Itsane Gaubeca.

Finalment, a les 19.00 s’inaugurarà l’exposició col·lectiva ‘Accions per tornar a casa. Reclamant el poder sobre els nostres cossos’.  

 

Altres activitats destacades:

  • ‘Treballem el sòl pelvià’ – Dimarts 7 de març a les 11.00

A càrrec de Sílvia Alonso, fisioterapeuta uro-ginecològica d’Espai Alè.

  • ‘El meu cos, casa meva’ – Dijous 9 de març a les 19.00

Sessió sobre els temes i problemàtiques que giren al voltant de la sexualitat femenina i els cossos de les dones. Per assistir a aquesta activitat es necessita inscripció prèvia.

  • ‘Gordura y deseo. Sexualitats subversives’ – Divendres 10 de març a les 19.00

Reflexió sobre com entenem la sexualitat i com aquesta es construeix en els nostres entorns. A càrrec de Tess Hache. Es necessita inscripció prèvia.

  • ‘Collçotada popular’ amb aperitiu musical – Diumenge 12 de març a partir de les 12.00.

Música d’Anna Trea i el seu espectacle ‘Bom Tudo’. També hi haurà un taller de customització feminista de pitets per menjar calçots.

  • Jornades d’il·lustració i transformació social: ‘El meu cos, casa meva’ – Dijous 16 i divendres 17 de març de 18.00 a 21.00

Taller sobre com posar la il·lustració i l’obra gràfica al servei de les reivindicacions socials. A càrrec de les artistes Júlia Solans, Sara Jansen i Neus Martínez. Es necessita inscripció prèvia.

Podeu consultar el programa sencer de les activitats a la pàgina web de l’equipament.