8M: Trenquem el sostre de vidre a Sarrià - Sant Gervasi

29/02/2024 - 11:50

Feminismes i dones. A Sarrià - Sant Gervasi commemorem el Dia Internacional de les Dones amb una quarantena d'activitats de tota mena. A més, el dia 8 s'il·luminarà de color lila la façana de la seu del Districte, a la plaça del Consell de la Vila.

A Sarrià - Sant Gervasi commemorem el Dia Internacional de les Dones amb una quarantena d'activitats de tota mena. A banda dels actes centrals del Districte, que seran els dies 9 i 16 de març, els centres cívics i equipaments culturals han preparat una programació especial. A més, el dia 8 s'il·luminarà de color lila la façana de la seu del Districte, a la plaça del Consell de la Vila.

Enguany la campanya municipal posa el focus en la lluita contra la segregació vertical, que encara avui dia impedeix a moltes dones accedir a càrrecs de responsabilitat.

La majoria de posicions directives tant en l’àmbit privat com en el públic segueixen ocupades majoritàriament per homes, mentre que les dones s’estanquen en les que requereixen menys qualificació, fins i tot en els sectors professionals més feminitzats.

Aquesta segregació vertical se sustenta en estereotips de gènere, com els models de lideratge tradicionals, i en els prejudicis sobre la capacitat de les dones per ocupar posicions de poder.

La bretxa salarial i de pensions, la feminització de la pobresa, la pèrdua de talent, la manca de referents femenins en lideratge i els riscos psicosocials que afecten la salut i el benestar físic, psicològic i emocional de les dones són algunes de les conseqüències produïdes per aquesta barrera invisible que les separa dels càrrecs de comandament.

Trenquem el sostre de vidre perquè hi hagi més dones referents en tots els àmbits laborals, perquè les nenes d’avui siguin les caps de recerca i investigació, les rectores, les directores de cinema i les CEO de demà.

El 8M a Sarrià – Sant Gervasi

Divendres, 8 de març, a partir de les 18.30 h, s’il·luminarà de color lila la façana de la seu del Districte (plaça del Consell de la Vila, 7) en commemoració del Dia Internacional de la Dona.

Enguany hi haurà dos actes centrals de Districte:

  • Les dones amb la cultura
    Dissabte, 9 de març, a les 18.30 h
    Plaça del Consell de la Vila
    • Lectura del manifest del 8M
    • Mostra de les entitats del districte
    L’acte comptarà amb servei d’interpretació en llengua de signes.
    ** Si plou, l’acte es farà dins de la seu del Districte.
  • Dona foc
    Dissabte, 16 de març, a les 14.00 h
    Porta de Sarrià
    • Dinar de carmanyola
    • Activitats durant tota la tarda
    • Lectura del manifest del 8M,  amb servei d’interpretació en llengua de signes.
    • Cremada de les Diablesses

A més, els equipaments culturals i cívics han organitzat una bateria d’activitats al voltant del 8M. Podeu consultar tota la programació al llibret adjunt.