La 38a edició del Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany, amb el lema “Trenquem els sostres de vidre”, s’orienta a donar suport a projectes que ajudin a promoure accions positives per aconseguir eradicar la segregació vertical en els diferents sectors econòmics i socials, així com també aquells que fomentin el lideratge i l’empoderament de les dones a les organitzacions.
L’acte de lliurament del Premi tindrà lloc el proper dilluns 11 de març a les 17.30h al Saló de Cent, conduit per l’actriu i presentadora Rosa Andreu. Començarà l’esdeveniment amb la projecció d’un vídeo sobre el projecte guanyador de l’edició 2023: “El teu cos, el teu camp de plaer”, de l’entitat Sida Studi. Seguidament tindrà lloc el lliurament del premi d’aquesta edició, en aquesta ocasió destinat a un projecte que ajudi a promoure accions positives per eradicar la segregació vertical que pateixen les dones només pel sol fet de ser-ho. Un total de 10 propostes són les que s’han presentat a l’edició d’enguany.
L’acte finalitzarà amb l’actuació musical de la Coral Me Too, a càrrec de Dona Cançó.
El jurat del Premi
Les dones que formen el jurat del premi són:
La presidència recau en la Raquel Gil Eiroà, Regidora de Promoció Econòmica, Treball, Feminismes i Memòria Democràtica.
Lídia Arroyo, investigadora del Grup de Recerca de Gènere i TIC (Internet Interdisciplinary Institute-Universitat Oberta de Catalunya) i professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment, és representant del grup de dades de l’Observatori d’Igualtat de Gènere (Generalitat de Catalunya).
Consuelo Chacartegui, professora titular a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). És doctora en Dret per la UPF en 1998 amb la tesi Contracte de Treball i Empreses de Treball Temporal. La seva recerca s’ha centrat en Dret del Treball i de la Seguretat Social, discriminació per raó de gènere i orientació sexual en el lloc de treball, drets humans del treball, així com sostenibilitat mediambiental i drets laborals.
Lourdes Muñoz, Experta en creació d’eines digitals basades en dades, compromesa amb l’ús social de la tecnologia i els drets de les dones. Dirigeix Iniciativa Barcelona Dades obertes – Node Barcelona de les Dades obertes Institute, organització dedicada a la divulgació, formació i reutilització de les dades obertes.
En representació del Consell de les Dones de Barcelona, la presidenta de l’entitat Centre d’Estudis de les Dones d’Europa (CEDEIX – Centre d’Estudis dels Dons d’Europa)., Mireia del Pozo. Creadora i directora de Plusvàlua Dones, tant de ràdio com de TV. Membre del Tribunal Laboral de Catalunya, especialitzada en diversitat i gènere.