Des de l’any 1987 l’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, convoca el Premi 8 de Març, que porta el nom de Maria Aurèlia Capmany en homenatge a la gran escriptora catalana.

Els objectius del premi són, d'una banda, reconèixer les iniciatives i projectes orientats a la defensa i promoció dels drets de les dones, amb una temàtica diferent cada any. El segon objectiu és oferir recursos econòmics i suport institucional que facilitin la realització dels projectes guanyadors.

Població a la qual s’adreça
Persones físiques o jurídiques i associacions o entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona.

2021: XXXV edició del premi
Amb el lema “24 hores al dia, 365 dies l’any - Democratitzem les cures”, l’objectiu de l’edició d’aquest any és premiar projectes amb perspectiva de gènere, interseccional i de justícia social, que posin en el centre el treball de cures, promovent la corresponsabilitat social i comunitària, la reducció de les desigualtats i l’empoderament i la participació política de les dones.

El termini de presentació de projectes va finalitzar el 17 de març del 2021.

Acte de lliurament del premi
L’acte de lliurament del premi va tenir lloc el dimecres 30 de juny a les 18.00 hores a El Born Centre de Cultura i Memòria i es va retransmetre en directe a través de YouTube.

El premi del jurat ha estat per al projecte “Casa Feminista Comunitària de Treballadores de la Llar i les Cures (THC)” de l’associació Mujeres Migrantes Diversas (MMD).

El premi del públic ha estat per al projecte “Espai Canalla de La Troca: formar-nos demana cures” de l’Associació Educativa i Cultural Formes.

Es pot recuperar el vídeo de l’acte en aquest enllaç.