Com funciona Barcelona?

El programa educatiu

El programa d’educació ambiental 'Com funciona Barcelona?' de l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona té per objectiu estendre la cultura de la sostenibilitat entre l’alumnat de tots els nivells educatius, des d’educació infantil fins a batxillerat i cicles formatius de grau mitjà.

Amb el convenciment que un model de societat basat en un nou equilibri amb el medi ambient serà fonamental per afrontar i superar els reptes del present i del futur, el programa vol aportar eines, recursos i coneixements que ajudin a comprendre la importància del funcionament ecològic i sostenible de la ciutat a través dels processos, equipaments, infraestructures i instal·lacions que el fan possible.

Eixos del programa

Què proposa?

Donada la complexa realitat arran de la situació sanitària, proposem una oferta educativa per donar resposta a les noves necessitats dels centres educatius, planificada i adaptable a les mesures sanitàries vigents de cada moment.

L’oferta del programa s’organitza en quatre grans propostes:

  • Activitats presencials a desenvolupar-se en espais, instal·lacions, equipaments municipals que, d’acord amb la normativa sanitària vigent, es poden portar a terme.
  • Sessions en línia en directe, conduïdes i dinamitzades per una persona de l’equip educatiu del programa en el context d’una trobada virtual.
  • Recursos i materials digitals perquè el professorat els comparteixi amb l’alumnat com a complement dels coneixements i informacions que s’estiguin treballant.
  • Projectes de Servei Comunitari de comunicació i sensibilització ambientals combinat amb una diagnosi ambiental. L’objectiu és que el jovent sensibilitzi i generi un impacte positiu en la societat, proposant-los una mirada diferent sobre la sostenibilitat urbana.

Més informació a: aprenentatgeserveiCFB@bcn.cat

Fes la teva tria!

A partir de les propostes d'itineraris d’aprenentatge per aprendre sobre la sostenibilitat i el funcionament ecològic de la ciutat. S’organitzen segons nivells educatius, temàtiques i formats, per tal d’adaptar-se a les noves i múltiples realitats dels centres educatius.

O bé, amb la modalitat d’activitats ‘Una ciutat a la carta’ que permet adaptar diverses propostes a les necessitats específiques de cada centre educatiu i donar una resposta personalitzada a les diferents inquietuds i realitats educatives.

Consulta l’oferta i sol·licita una activitat

PROGRAMA d’activitats escolars (PAE) 

RECERCA d’activitats per nivell educatiu i per entitat (Ecologia Urbana. Com funciona Barcelona?)

RESERVES omple el formulari de cada activitat i ens posarem en contacte amb tu per confirmar-te la sol·licitud.

O bé contacta amb la Secretaria Tècnica del programa perquè t’assessori sobre l’oferta d’activitats que més s’adeqüi als teus interessos i continguts.

 

*Totes les activitats són gratuïtes.

Peu

Documentació: