Continuen les afectacions al c. Mallorca per les sortides d’emergència dels túnels de l’AVE

Continuen els treballs per la construcció de sortides d’emergència pel túnel d’alta velocitat Sants-Sagrera per part d’ADIF, que comporta el tall sobre el trànsit al carrer Mallorca, a banda de les tasques a l’avinguda Meridiana. L’Ajuntament de Barcelona recomana utilitzar itineraris alternatius en aquests àmbits de la ciutat per tal de minimitzar les congestions viàries.

07/09/2018

MALLORCA-2-760x428

El mes de setembre, amb la finalització del període de vacances, habitualment es produeix un increment del trànsit a la ciutat que enguany coincidirà amb la presència de diferents obres d’envergadura en marxa.

Recordem que continuen les afectacions a la mobilitat a l’àmbit del carrer Mallorca, per la construcció de les noves sortides d’emergència del túnel d’alta velocitat Sants – La Sagrera. Aquestes estaran situades a Provença-Urgell, Mallorca-Nàpols i Mallorca-Independència.

Aquesta segona fase, que es va iniciar al mes de juliol i durarà fins a finals d’any, consisteix en l’execució de tractaments del terreny per garantir la seguretat, previs a la perforació que es farà posteriorment amb la tuneladora vertical.

L’impacte principal a nivell de mobilitat continua sobre el carrer Mallorca que continua tallat al trànsit a l’alçada de l’avinguda Meridiana per a tots els vehicles excepte els veïns, als quals es garanteix el pas amb un carril restringit i exclusiu.

Així mateix, al llarg del carrer Mallorca també es restringeix totalment el pas de vehicles entre els carrers de Xifré i de Dos de Maig, a l’entorn de la sortida de Mallorca-Independència, i entre els carrers de Sicília i Roger de Flor, a l’entorn de la sortida de Mallorca-Nàpols.

El trànsit local i el transport públic pot circular en el tram comprès entre aquests dos punts.

Aquesta afectació conviu amb els talls viaris que ja estan implantats al carrer Independència i Nàpols, entre Mallorca i Provença i entre València i Mallorca.

Modificacions itineraris de bus

A banda del vehicle privat, la intervenció també comporta modificacions sobre les línies d’autobús que fan el seu itinerari pel carrer Mallorca.

Durant el període d’obres l’Ajuntament de Barcelona recomana els següents itineraris alternatius:

  • Els vehicles que entrin a la ciutat per l’avinguda Meridiana tenen com a principal possibilitat de desviament el carrer d’Aragó o bé Concepció Arenal-Sant Antoni Maria Claret o Sant Antoni Maria Claret-Còrsega per després accedir a la trama Eixample.
  • Els vehicles que accedeixin al centre de la ciutat pel carrer Guipúscoa, abans d’arribar a l’avinguda Meridiana, tenen com a principal possibilitat de desviament Navas de Tolosa/Bilbao-Tànger.

Als treballs al carrer Mallorca també s’hi sumen les obres que es duen a terme a l’avinguda Meridiana. Aquesta concentració pot provocar afectacions viàries per l’accés nord de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’equip del Comitè d’Obres i Mobilitat, de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament, i juntament amb la Unitat d’Obres de la Guàrdia Urbana, treballa i es coordina amb els diferents operadors per tal de minimitzar les afectacions i acordar els desviaments corresponents.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries