Els infants reivindiquen el dret al joc

20/11/2015

Amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants, prop de 300 nens s’han reunit a la plaça de les Glòries per reivindicar el dret al joc i a l’educació en el temps lliure. És el segon any que Fundesplai duu a terme aquest acte a la ciutat i arreu de Catalunya.

“Jugar fa que no estiguis sol, que coneguis nous amics i que et relacionis.” Així explica Gisela Roca, alumna de sisè de primària de l’escola La Farigola del Clot, per què és important per a ella jugar. Com la Gisela, prop de 300 infants s’han sumat a la mobilització “#Dretallleure, que ha organitzat la Fundació Catalana de l’Esplai arreu de Catalunya.

L’objectiu de l’acte és conscienciar la societat sobre el fet que el joc és essencial per construir la felicitat en tots els menors del món i que és un dret que encara no està garantit. “És un dels drets que es posen en qüestió quan hi ha situacions de vulnerabilitat i de pobresa, i cal treballar perquè tots els infants tinguin les mateixes oportunitats d’accedir a les activitats de lleure, reforç escolar o colònies”, ha explicat Carles Xifra, de l’Àrea Educativa i Social de Fundesplai.

A través dels jocs, els infants desenvolupen competències i capacitats que els ajuden a créixer com a persones. És una eina de descobriment i d’aprenentatge, de reptes i satisfaccions, de creativitat i d’imaginació. “A través de les activitats aprenen la cooperació, a conviure, a saber desenvolupar-se dins la societat, la tolerància, l’amistat i valors que són molt importants per al futur de la societat”, ha afegit Álvaro Marco, monitor de Xino-Xano Associació de Lleure.

Durant l’acte els menuts han llegit un manifest i després han participat en diferents jocs organitzats a la plaça, una manera, també, de reivindicar el carrer com a espai de joc.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries