Inici de la construcció de les rampes d’accés al túnel de Glòries

La calçada, entre els carrers de Padilla i Castillejos, en ambdós sentits, es desplaça als laterals, a prop de les voreres, però es mantenen en tot moment tres carrils de circulació per sentit.

06/11/2015

Glòries (novembre 2015)

A partir d’aquest cap de setmana s’inicien noves afectacions en el marc de la implantació de l’obra de túnels de Glòries, amb el tret de sortida als treballs per la construcció de les rampes d’accés al túnel del costat Llobregat. Aquesta actuació tindrà lloc a la zona central de la Gran Via de les Corts Catalanes, en el tram comprès entre el carrer Castillejos i el carrer Padilla.

En aquest espai, a partir de la setmana que ve, s’iniciaran els treballs que posteriorment hauran de comportar el rebaix inicial del terreny, l’execució de pantalles de formigó, l’execució de bigues de lligat i la construcció de la llosa de pas del carrer Castillejos.

Aquestes tasques implicaran canvis a la mobilitat dels vehicles, dels vianants i dels usuaris del carril bici a ambdós costats de la Gran Via. Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA) desplegarà informadors a la zona que distribuiran fulletons als veïns on es recull la nova situació i les alternatives de pas en aquest espai.

Canvis en els carrils de circulació

Durant el cap de setmana hi haurà una reordenació en els carrils de circulació de la plaça de les Glòries, que comportarà canvis durant els propers mesos.

La part del tronc central de la Gran Via quedarà tallada al trànsit, en el tram comprès entre els carrers de Castillejos i Padilla, pels treballs de construcció de les rampes d’accés al túnel del costat Llobregat.

Això implica que la calçada entre els carrers de Padilla i Los Castillejos, en ambdós sentits, es desplaça als laterals, a prop de les voreres, però es mantenen en tot moment tres carrils de circulació per sentit.

També estarà tallat el lateral de la Gran Via, en sentit sortida de la ciutat, entre els carrers de Lepant i Padilla. Això obligarà els vehicles que circulin pel lateral, entre els carrers de Marina i de Lepant, a girar pel carrer de Lepant.

Aquesta reordenació dels carrils de circulació es portarà a terme en dues fases: la nit del 6 al 7 de novembre es tallarà la circulació del tronc central de la Gran Via de les Corts Catalanes (en sentit entrada a la ciutat) per desplaçar la circulació cap al lateral del costat muntanya,  i la nit del 7 al dia 8 de novembre es traslladarà la circulació des del tronc central de la Gran Via (en sentit sortida de la ciutat) cap al lateral costat mar.

Vianants i usuaris de bus

Les voreres del tram de la Gran Via de les Corts Catalanes comprès entre els carrers de Padilla i Castillejos es veuran reduïdes per dur a terme el desenvolupament de les obres. Aquesta afectació inicial tindrà una durada de quatre mesos, a partir dels quals es podrà tornar a recuperar amplada.

Al costat muntanya, la vorera de la Gran Via d’accés a l'avinguda Diagonal es farà per un tram d’escales. Les persones amb mobilitat reduïda (PMR) tindran un itinerari alternatiu senyalitzat.

Les parades de bus de les línies 7 i H12 habilitades a la plaça de les Glòries i a la Gran Via seguiran amb el seu funcionant habitual com fins ara.

Carril bici

El carril bici de la plaça de les Glòries en ambdós sentits estarà tallat, entre els carrers de Padilla i Badajoz-Independència. Es recomana utilitzar el carril bici del carrer de Diputació, el carril circumval∙lació de la plaça de les Glòries i el carril bici del carrer de Ribes.

Recordeu que per circular per voreres de menys de tres metres d’amplada és obligatori baixar de la bicicleta.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries