La plaça de les Glòries s’encamina cap al verd

19/03/2018

Les Glòries

Aquest mes de març, el futur parc de les Glòries fa un pas endavant per convertir-se en una realitat. Es reprenen les obres al costat de muntanya de la plaça per convertir-lo, d’aquí a un any, en un nou espai on la natura serà la protagonista i on els veïns podran gaudir del nou parc. També es reprenen les obres dels túnels viaris de la Gran Via. En els dos casos s’ha fet una nova licitació de les obres en què aquestes s'han dividit en lots per diversificar-ne els adjudicataris i millorar-ne el control.

VÍDEO. Ada Colau: “Finalment es posen en marxa les obres de les Glòries amb garanties i amb un nou impuls”

Es reprenen les obres del futur parc de les Glòries que convertirà l’antiga anella viària en un espai per als veïns. La plaça de les Glòries es convertirà en un nou pulmó verd per a la ciutat un cop s’acabin les obres. En aquesta primera fase s’actua en l’àmbit anomenat Gran Clariana, un total de 45.860 metres quadrats on el verd serà el gran protagonista. Es preveu que les obres acabin al març del 2019; aleshores els veïns i les veïnes podran gaudir dels espais següents:

  • La Gran Clariana: esplanada de gespa d’una hectàrea, oberta i d’usos polivalents.
  • Nodes de biodiversitat amb arbres i vegetació.
  • Primer tram de la rambla dels Encants: un nou passeig per a vianants i bicicletes que connectarà les zones nord i sud del parc.
  • Zona de jocs infantils.
  • Espai ludicoesportiu per a joves, amb taules de jocs, una pista esportiva polivalent, un servei de préstec de material esportiu, lavabos i un bar.
  • Zona per a gossos.

En una segona fase es treballarà per acabar la transformació de les Glòries segons el projecte de la Canòpia Urbana, i es convertirà l’antiga anella viària en 12 hectàrees de parc de proximitat, on es fomentarà l’ús del transport sostenible i el verd urbà i on, a més, es conservaran elements històrics del patrimoni industrial que es convertiran en edificis protegits i equipaments per al barri.

Pacificació del trànsit

També es reprenen les obres dels túnels viaris per on circularan els cotxes que passen per la Gran Via, 90.000 de mitjana cada dia. En aquest cas, les obres tindran una durada de 32 mesos i es preveu que entrin en funcionament el primer trimestre del 2021.

Es tracta de dos túnels urbans independents amb una longitud de 957 metres i que en alguns trams se situen a 25 metres per sota de la rasant de la plaça, ja que es construeixen per sota dels quatre túnels ja existents per on circulen el metro i diverses línies de tren de Rodalies.

Les obres, en lots i segons el calendari previst

Tant les obres del parc com les del túnel s’han adjudicat en cinc lots cadascuna. D’aquesta manera s’eviten els riscos de concentrar les obres en un únic adjudicatari i s’hi reparteix l’impacte econòmic.

En l’adjudicació també s’han tingut en compte mesures per garantir la responsabilitat social del contracte, com ara les condicions dels treballadors.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries