La urbanització provisional de les Glòries començarà al setembre

Les actuacions de la banda mar es duran a terme entre setembre i finals d’any i la urbanització de la banda muntanya s’executarà de gener a maig del 2015.

10/07/2014

Plànol de la urbanització provisional

A partir d’aquest mes de setembre comença la primera fase de la urbanització provisional de la plaça de les Glòries. L’objectiu d’aquesta actuació és dotar d'usos ciutadans aquest entorn paral·lelament a l'avenç en el projecte Canòpia Urbana definitiu. D’aquesta manera es dóna valor a l’espai, que s’activa per a l’ús ciutadà durant el mateix procés de transformació de l'obra.

La banda mar acollirà instal·lacions, equipaments i serveis destinats al conjunt de la ciutat. La banda muntanya preveu usos de caràcter esportiu, d'estada i espais per acollir esdeveniments. La definició dels nous usos de la plaça s’ha fet atenent a les peticions dels veïns i amb la intenció que sigui un espai idoni per portar a terme activitats lúdiques, esportives i per a la ciutadania. S’ha pactat i treballat amb la Comissió de Seguiment del Compromís per Glòries i s'ha comptat amb l’assessorament de l’equip d'arquitectes autors del projecte Canòpia Urbana.

La urbanització provisional s'ha dissenyat atenent al doble criteri del baix pressupost i l'avançament de configuracions d'aspectes en l'àmbit del projecte inclosos en el projecte definitiu de "Canòpia Urbana". En aquest sentit, algunes transformacions d’aquesta urbanització provisional ja seran definitives del projecte final de la plaça, com ara l’espai ubicat a la banda muntanya destinat a prat per acollir activitats culturals i de trobada ciutadana, on l'urbanització provisional preveu ja configurar la cota de terreny que pertoca en el projecte final de Canòpia amb el reomplert de materials procedents de l'enderroc.

Un nou espai per als ciutadans

La urbanització de la banda mar de la plaça es farà de setembre a desembre d’aquest any i inclou àrees de jocs infantils, uns espais d’estada amb mobiliari urbà, un punt d’informació, un espai de lloguer de bicicletes, una torre mirador, un jardí-viver temporal d’alzines, una pèrgola-umbracle i un espai polivalent per a activitats culturals, entre altres serveis.

D’altra banda, la urbanització provisional de la banda muntanya s’executarà entre gener i maig de 2015 i inclou pistes esportives, circuits per anar en bicicleta o d’atletisme, zones de gimnàstica, taules de ping-pong, espais per a patinatge, àrees de jocs infantils, espais d’estada amb mobiliari urbà, espais polivalents per a activitats culturals puntuals (música, teatre, espectacles populars, titelles, cinema a la fresca) o un espai per a la Fira de la Festa Major del Clot, entre altres serveis.

Durant l’acte de presentació de la urbanització provisional de la plaça, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat el fet que la plaça de les Glòries es convertirà en “un espai per a les persones” i ha assenyalat que amb aquests treballs els ciutadans podran gaudir del dia a dia de la transformació d’aquest espai central de la ciutat. Per la seva banda, el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives ha ressaltat que amb la urbanització de Les Glòries es planteja una nova manera de fer els obres, durant les quals "es dóna valor a l’espai públic, es revaloritza la zona i es permet que el ciutadà convisqui amb els canvis que es produeixen a Les Glòries". També ha remarcat el fet que algunes de les iniciatives d’aquesta urbanització seran definitives i s’integraran dins del projecte de Canòpia Urbana.

La transformació de les Glòries, en marxa

D’altra banda, en paral·lel a les obres de l’enderroc del viaducte, ja han començat les obres de construcció de l’Escola d’Infantil i Primària dels Encants. L’objectiu és que l’escola pugui estar enllestida pel setembre del 2015, coincidint amb l’inici del curs escolar.

A més, Hàbitat Urbà i la Comissió de Seguiment de Glòries, continua treballant la proposta de reordenació d’equipaments previstos al Compromís per Glòries i el seu encaix amb el projecte Canòpia Urbana.

Més informació:

Urbanització provisional

Nota de premsa

Notícia relacionada: La plaça de Les Glòries es reurbanitzarà provisionalment

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries