L’associació 22@Network fa 10 anys que atrau empreses al Poblenou

Va néixer per assessorar aquelles empreses acabades d'arribar aldistricte econòmic del 22@.

07/11/2014

Vista panoràmica del 22@ i de la Torre Agbar

Fa 10 anys va néixer l’associació 22@Network. Integrada inicialment per només 6 empreses, tenia l’objectiu d’assessorar-les i també d’ajudar les empreses que es volien instal·lar a l’aleshores flamant districte tecnològic de la ciutat. “Les primeres empreses del 22@ vam considerar que havíem d’agafar el lideratge i contribuir que les noves empreses s’instal·lessin al més còmodament possible”, recorda el president fundador del 22@Network, Ginés Alarcón.

Des de llavors, el barri ha anat evolucionant cap a una zona molt més ben comunicada i amb més serveis. Actualment hi ha 7.000 empreses instal·lades, que donen feina a més de 90.000 persones, de les quals més del 70% són titulats universitaris.

El que va ser president de la mateixa associació des del 2006 fins al 2012, Josep Maria Vilà, recorda, però, que a partir del 2008 es va notar un cert estancament en la progressió d’empreses que arribaven al districte a causa de la crisi, però, tot i això, el sector empresarial dedicat a la tecnologia i la innovació ha estat un dels menys perjudicats”.

El 22@ ha estat també el lloc triat per moltes start-ups. Una aposta per les empreses joves que augura un futur prometedor. Segons l’actual president del 22@Network, Ramon Salabert, “encara hi ha espai disponible per a empreses noves. L’aspecte cabdal, però, és la qualitat d’aquestes empreses. Afortunadament tenim moltes empreses líders en el seu sector instal·lades al 22@. Considero que, tot i que portem 10 anys, aquest districte tecnològic encara pot donar molt més de sí. Això és només el començament.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries