L’Escola dels Encants envaeix el carrer de Cartagena

16/12/2015

Els alumnes exploren l’espai per transformar-lo provisionalment al seu gust. El tram comprès entre l’avinguda Diagonal i el carrer del Consell de Cent, a tocar de l’escola, formarà part del gran parc de les Glòries, i fins aleshores, la comunitat educativa és partícip de l’adequació provisional de l’espai.

Els alumnes de l’Escola dels Encants, ubicada als entorns de la plaça de les Glòries, estan immersos en un procés de transformació urbanística. Són els encarregats de plantejar una transformació per al carrer de Cartagena, en el tram comprès entre l’avinguda Diagonal i el carrer del Consell de Cent, que ha estat tallat al trànsit i s’omple sovint de cotxes estacionats.

L’espai formarà part del gran parc de les Glòries, i fins que comencin els treballs definitius, la comunitat educativa de l’escola és part activa de l’adequació provisional. L’experiència s'ha començat amb una setmana en què els alumnes s’han fet seu el carrer. Han pres mides, han descobert què hi ha i què hi manca i han ideat jocs que demostren que el carrer pot ser un espai idoni per jugar i córrer.

“Ens van plantejar la opció de fer un carrer més viu i a l’escola ens va semblar una molt bona idea”, assegura Inma Serrano, secretària i mestra de l’Escola dels Encants. “Els nens volen un espai per jugar, passejar tranquil·lament i compartir amb els altres”, conclou. Un dels alumnes, Mario Anthonysz, explica: “Estem pensant què fer en aquest carrer, potser posar-hi un tobogan, una caseta de fusta, un hort gran, gronxadors o tirolines. Volem com un parc per a l’escola.”

Una transformació de tots i per a tots

En el projecte de renovació urbanística de les Glòries i de creació d’una gran illa verda, la comunitat n’està sent partícip. L’equip d’arquitectes ha proposat a les escoles i als veïns que elaborin experiències artístiques i lúdiques, amb intervencions de baix cost però que canviïn de manera substancial la imatge del carrer.

Per a Rosa López, arquitecta coordinadora de les Glòries, aquesta implicació ciutadana “és l’embrió del que serà el gran parc de les Glòries i de totes les activitats que hi tindran cabuda, perquè puguem començar a veure els espais des d’aquesta nova perspectiva”.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries