L’èxode dels refugiats sirians, al mercat dels Encants i la Biblioteca El Clot – Josep Benet

07/02/2017

Foto: Aleix Oriol

El mercat dels Encants i la Biblioteca El Clot - Josep Benet comparteixen una exposició de fotografies, realitzades per Aleix Oriol Vergès, sobre l’èxode dels refugiats sirians. A més, organitzen una xerrada sobre el drama que viuen actualment milers de persones desplaçades de les seves cases.

L'exposició "L'èxode sirià: lluitant per la supervivència", que es podrà visitar del 6 al 23 de febrer, consta de 40 fotografies, de les quals 20 es poden visitar a la sala d’actes de la Biblioteca El Clot – Josep Benet i se centren en l’estat devastat de la ciutat siriana de Kobane, al nord del país. Les altres 20 fotografies s'exposen a la sala d’actes polivalent dels Encants, i són imatges dels camps de refugiats del Líban i dels territoris kurds de l’Iraq i de Turquia.

La mostra  és una iniciativa de la Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero juntament amb el Centre Cívic de Trinitat Vella i el Projecte Dinamització Glòries de l’Ajuntament de Barcelona.

L’autor de les fotografies, el fotògraf Aleix Oriol, ha volgut retratar la realitat de les persones que han hagut de fugir al Líban, Turquia i l’Iraq i que ara viuen en camps provisionals en una condició extrema. Aleix Oriol inaugurarà l’exposició i farà una xerrada sobre la seva experiència dimecres 8 de febrer a les 18.30 hores a la sala polivalent del mercat dels Encants.

Altres activitats paral·leles a l'exposició són una xerrada a càrrec d'Estel·la Pareja, directora de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, i de Jordi Armandans, president de la fundació Fundipau (Fundació per la Pau), dimecres 15 de febrer a les 18.30 hores a la sala polivalent del Mercat dels Encants, i la presentació del joc de taula “Fronteres Invisibles”, creat per l’agrupament Escola Rudyard Kipling, que pretén reflexionar sobre el procés que viuen els immigrants des del moment que arriben al nostre país i fins que aconsegueixen legalitzar la seva situació. La presentació del joc de taula serà dissabte 18 de febrer a les 12 hores a la Biblioteca El Clot - Josep Benet.

L’exposició "L’èxode sirià: lluitant per la supervivència" ha estat itinerant durant un any per diversos equipaments de Barcelona, Girona, Terrassa, Eivissa i Formentera.

Al llarg del 2017 està previst realitzar diverses activitats relacionades amb refugiats a la plaça de les Glòries, de les quals es podrà tenir més informació en aquest mateix web.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries