Noves afectacions viàries per les obres de construcció del túnel de Glòries

07/04/2016

La Guàrdia Urbana de Barcelona es desplegarà sobre el territori per tal de minimitzar les afectacions i contribuir a millorar la fluïdesa viària en aquest àmbit. L’Ajuntament de Barcelona recomana si és possible l’ús d’itineraris alternatius.

A partir d’aquest cap de setmana (8-10 d'abril) es produiran noves afectacions al trànsit per l’execució de les pantalles de formigó de la boca costat Besòs, banda muntanya, del túnel de la plaça de les Glòries. L’actuació s’emmarca dins la continuació dels treballs per la construcció del túnel viari de la Gran Via, entre els carrers de Castillejos i Badajoz.

Les obres comportaran afectacions a la mobilitat, atès que obligaran a restringir el trànsit dels dos carrils laterals del costat muntanya de la Gran Via, entre els carrers de Sant Joan de Malta i dels Escultors Claperós, que passaran a ser exclusius per a serveis, veïns i autobusos. D’aquesta manera, en aquest tram, la Gran Via passarà dels cinc carrils actuals (dos laterals i tres centrals) a només tres carrils d’entrada a Barcelona.

Els vehicles que vulguin accedir a la ciutat ho hauran de fer pel tronc central i els que s’hagin de desplaçar per l’àmbit comprès entre Sant Joan de Malta i Escultors Claperós hauran de sortir per Bac de Roda-Selva de Mar.

Els treballs també implicaran un desplaçament del trànsit entre els carrers Escultors Claperós i Independència cap al costat muntanya de la Gran Via, sense modificar els tres carrils de circulació restants. El desplaçament permetrà donar continuïtat als vehicles per aquesta via, així com accedir al gir existent cap al carrer Independència.

La Guàrdia Urbana de Barcelona es desplegarà en aquesta zona de la ciutat per tal de minimitzar les afectacions i contribuir a facilitar la fluïdesa del trànsit. L’Ajuntament recomana l’ús del transport públic o el cotxe compartit i, en cas d’accedir a la ciutat amb vehicle privat, utilitzar, si és possible, itineraris alternatius.

Afectacions al carril bicicleta

Les obres incidiran sobre els actuals itineraris ciclistes. La connexió de la zona 30 del barri del Clot es realitzarà per la Rambla del Poblenou mitjançant la senyalització especifica necessària. Els actuals carrils bicicleta de la Gran Via de les Corts Catalanes quedaran anul·lats a l’alçada de l’eix del carrer Roc Boronat. Des de l’Ajuntament es recomana utilitzar l’eix de Rambla Poble Nou-Av.Diagonal.

L’empresa municipal BIMSA desplegarà informadors a la zona per avisar els ciutadans i els vehicles dels canvis i les afectacions.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries