L’OMIC segueix prestant els seus serveis a la ciutadania de forma telemàtica i a través del 010. Les consultes o reclamacions es continuen fent en línia. Per a aquelles consultes que requereixin atenció presencial es concertarà cita prèvia de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 hores.

Actualitat

25/02/2021

Sessió informativa “Els teus drets i alternatives ètiques als Crèdits de Consum”

Finances. L'activitat s'emmarca en la celebració del Dia Mundial de les persones consumidores.

18/02/2021

L’Ajuntament de Barcelona dona suport al comerç de proximitat davant els danys per actes vandàlics

Asseguradores. A través de l'Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores (OMIC) s'acompanya i s'informa sobre com reclamar a les asseguradores o al consorci de compensació d’assegurances.

24/01/2021

L’OMIC obre una línia directe d’atenció a les afectades pels talls de llum

Subministraments bàsics. L'OMIC posa a disposició de les persones afectades pels talls de subministrament elèctric, a causa de les averies a la xarxa de les últimes setmanes, un telèfon específic de consultes i assessorament.

13/12/2020

Què necessiteu saber sobre els fitxers de morosos?

Consum. Donem resposta als dubtes més freqüents sobre aquests fitxers i recordem quins són els nostres drets com a persones consumidores.

18/11/2020

El preu màxim de les mascaretes quirúrgiques és de 60 cèntims

Covid-19. El govern espanyol rebaixa l’import i l’IVA d’aquests productes de protecció, un descens del 35% respecte al preu fixat a l’abril, que era de 96 cèntims.

17/11/2020

Compra segura pel Black Friday 2020

Consum. La covid-19 ha fet canviar els hàbits de consum de les persones consumidores i per tant, també la manera com viurem el Black Friday d'enguany.

12/11/2020

Nou bo social elèctric per a les persones afectades per la covid-19

Subministraments bàsics. El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) va posar en marxa, el passat 1 d'octubre, un nou supòsit del bo social elèctric per protegir persones consumidores vulnerables...

02/10/2020

L’OMIC participa en el nou curs digital gratuït d’Educació Econòmica

Consum. El Curs d’Educació Econòmica del Programa EdEc de l’Ajuntament de Barcelona és un projecte formatiu que neix amb l’objectiu de facilitar eines i coneixements d’economia bàsica a la població, sobretot als col·lectius i...

18/09/2020

Contractar cursos en línia: quins són els meus drets?

Cursos en línia. L’OMIC ha detectat un increment de les consultes i queixes en relació amb la contractació d’aquests cursos. A continuació recollim una sèrie de consells generals per a les persones consumidores.

02/09/2020

Com puc entendre la factura de l’aigua?

Subministraments bàsics. Consells per entendre la factura de l’aigua i els nostres drets com a persones consumidores

Pàgines