Accions de benestar i cura emocional per a la ciutadania

28/02/2023 - 17:29

Construint un marc de referència per a l’acció pública local.

El grup de treball de benestar emocional de la Taula de salut mental de Barcelona, coordinat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, ha elaborat el document “Accions de benestar i cura emocional per a la ciutadania”, que ha comptat també amb les aportacions de les diferents entitats i institucions de les taules de salut mental dels districtes.

Aquest document pretén ser una eina que té per objectiu servir de marc teòric de referència de les característiques que haurien de presentar idealment les accions socials pensades per a millorar el benestar emocional, sobretot quan es dirigeixen als col·lectius locals amb més risc d’exclusió social o malestar emocional.

Amb motiu de l’augment del malestar emocional de la població a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19 i el confinament, Barcelona va elaborar dos plans de xoc en salut mental: un el 2020 i un altre el 2021 que va ser aprovat amb una Mesura de Govern.
Un dels reptes d’aquest darrer pla de xoc, que té vigència fins al 2023, és el d’enfortir les capacitats d’afrontament de la ciutadania, tot facilitant aprenentatges en estratègies d’autocura i eines de gestió emocional.
Per aquest motiu es va constituir el grup de treball de la taula des d’on es va fer una reflexió per acotar un marc comú sobre les activitats de benestar emocional dirigides a la ciutadania.