Més serveis per donar resposta als malestars emocionals de la població

10/10/2022 - 11:35

En el Dia Mundial de la Salut Mental, l'Ajuntament de Barcelona dona un nou impuls als serveis per donar resposta als malestars psicològics de la ciutadania i se suma una vegada més a aquesta jornada de conscienciació i de lluita contra l'estigma.

En el Dia Mundial de la Salut Mental, l'Ajuntament de Barcelona dona un nou impuls als serveis per donar resposta als malestars psicològics de la ciutadania i se suma una vegada més a aquesta jornada de conscienciació i de lluita contra l'estigma.

Un any més, el 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental, es dedica a conscienciar a la ciutadania sobre una realitat que afecta a gran part de la població, i eliminar l’estigma que l’envolta. Enguany, l’Ajuntament de Barcelona també ha volgut donar un impuls més a la difusió dels serveis municipals que miren de donar resposta als malestars psicològics de la ciutadania, especialment al Xat de suport emocional per a joves, que es va posar en marxa el passat agost.

Aquesta nova eina és un servei de missatgeria instantània via WhatsApp (679 333 363) que ofereix suport emocional a joves d’entre 14 i 25 anys de la ciutat de Barcelona. És un servei gratuït, immediat i confidencial, que funciona les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. En dos mesos de funcionament, ja porta més de 350 xats oberts.

Amb l’objectiu de visibilitzar aquesta jornada, també s’han il·luminat totes les fonts de la ciutat, com ja és habitual els darrers anys.

El Pla de salut mental, estratègia compartida de ciutat

La salut mental és una prioritat de l’acció municipal, per això es continuen desplegant actuacions en el marc del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022. Es tracta d’una estratègia que permet afrontar el repte de millorar la salut mental de la ciutadania de forma compartida entre el govern municipal i prop de 150 entitats i institucions de la ciutat. Les noves iniciatives s’impulsen tant en l’àmbit social com en el laboral, l’educatiu o el de l’habitatge.

Altres actuacions destacades per donar resposta al malestar emocional de la població és l’espai Konsulta’m –inicialment per a joves i adolescents i ara també per a majors de 22 anys– o l’estratègia de prevenció de les conductes suïcides, mitjançant l’acollida de persones i familiars afectades a l’Espai Barcelona Cuida (C. Viladomat, 127), i amb la posada en marxa del telèfon de prevenció del suïcidi (900 925 555). Es tracta d’una línia gratuïta i anònima, oberta tots els dies de l’any, les 24 hores.