El Grup Bon Preu, Premi de Salut Laboral 2021

04/05/2022 - 10:13

salut. Suara i Parc de Salut Mar han estat finalistes de la XIV edició del Premi de Salut Laboral Ignasi Fina, que s’ha centrat en reconèixer actuacions que han donat resposta a la situació generada per la covid-19.

Suara i Parc de Salut Mar han estat finalistes de la XIV edició del Premi de Salut Laboral Ignasi Fina, que s’ha centrat en reconèixer actuacions que han donat resposta a la situació generada per la covid-19.

El Premi de Salut Laboral Ignasi Fina té com a objectiu principal contribuir a reconèixer i fer visibles les millors pràctiques en la prevenció de riscos i en la promoció de la salut en l’àmbit laboral a la ciutat de Barcelona. En l’edició d’enguany, s’han valorat especialment les accions que hagin servit per donar resposta a la situació generada per la covid-19 en l’entorn laboral, ja sigui en els aspectes presencials o bé pel que fa al teletreball.

El Consell Assessor de Salut Laboral de l’Ajuntament de Barcelona, que actua de jurat del premi, va acordar concedir el premi al Departament de Persones del Grup Bon Preu S.A.U pel treball “Gestió de la COVID-19 al GRUP BON PREU S.A.U. Protecció de les persones i garantia de servei”. Del projecte premiat, el jurat ha destacat que respon a les necessitats detectades en l’empresa, en matèria de salut laboral i prevenció de riscos laborals; que inclou la participació de delegats de prevenció i altres treballadors o treballadores; i que promou l’adaptació de l’entorn laboral a la situació generada per la covid-19. També s’han volgut reconèixer les candidatures finalistes: el Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona, amb el projecte “Covid persistent en sanitaris: abordatge integral des del Servei de Salut Laboral”, i Suara Serveis, amb el projecte “Som Benestar”.

Durant l’acte, que va tenir lloc el 2 de maig al Saló de Cent de l’edifici de l’Ajuntament de Barcelona a la Plaça Sant Jaume, també es va presentar l’Acord de Barcelona per cuidar la salut mental a la feina. Aquest acord busca refermar el compromís de la ciutat amb la promoció de mesures que ajudin a cuidar la salut mental en l’àmbit laboral. L’acord ha estat promogut pel Consell Assessor de Salut Laboral.

En aquesta edició del 2021 s’han presentat a la convocatòria del Premi 14 candidatures: AP SERVEI DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS “Acció preventiva: Empreses més segures, més saludables i més competitives”;  ATOS SPAIN “Prevención de riesgos y promoción de la salud en Atos – Covid-19”;  CASAL DELS INFANTS PER L’ACCIÓ SOCIAL ALS BARRIS “Persones per persones”; CENTRO INTERMODAL DE LOGÍSTICA, S.A, S.M.E “Pla de contingència pel contagi per COVID-19 a LA ZAL Port”; CONSORCI MAR PARC DE SALUT DE BARCELONA “Covid persistent en sanitaris: abordatge integral des del servei de salut laboral”; CONSORCI MAR PARC DE SALUT DE BARCELONA “Prevenció del burnout en professionals sanitaris del Parc de Salut Mar”; EAP SARRIÀ “Adaptació en l’atenció del centre sanitari en temps de la COVID19”; FUNDACIÓ GRAN TEATRE LICEU “ Gran Teatre del Liceu. Pla 360º front la Covid”; GRUP BON PREU SAU “Gestió de la COVID-19 al GRUP BON PREU S.A.U. Protecció de les persones i garantia de servei”; MARINA BARCELONA 92 SA “Gestión de la COVID-19 en MB92”; MEDIAPRO “Bones pràctiques per abordar l’impacte de la COVID-19”; MERCABARNA “Ara no et relaxis – Protegim als equips”; SERVEI DE PREVENCIÓ MANCOMUNAT DE TUNSTALL TELEVIDA “Implementació i aprofitament de la tecnologia pròpia de teleassistència per a la prevenció i gestió de risc d’agressions i violència laboral durant les intervencions”; i SUARA SERVEIS SCCL “Som Benestar”.