Nous elements de joc per a infants amb autisme al parc de les Glòries

09/05/2024 - 11:09 h

L'Espai de Joc 0-99 de la Clariana del parc de les Glòries compta amb sis nous jocs per a infants amb espectre autista i les seves famílies.

Pas endavant per la millora dels espais públics amb jocs infantils inclusius i les seves famílies. Des d’aquesta setmana, la Clariana de les Glòries compta amb sis jocs dissenyats amb famílies d’infants amb autisme. Estan disponibles a l’Espai de Joc 0-99 els dissabtes i diumenges.

El disseny tant dels elements de jocs i joguines (Games AUT) com des contenidors de jocs (Box AUT) ha estat treballat conjuntament amb les famílies dels infants amb autisme, experts en autisme, terapeutes, dissenyadors i fabricants al llarg de quatre tallers de co-creació. Estan pensats per estimular sensorialment els infants, independentment del grau d’autisme, per fomentar la interacció amb altres menors i poder gaudir del lleure.

Aquests elements són el resultat del projecte Play AUT the Box, Ciutats jugables per a tots, que dona prioritat a una comunitat tradicionalment infrarepresentada a les polítiques i actuacions públiques. El projecte està finançat per l’European Institute of Technology (EIT) a través del programa New European Bauhaus.

L’Ajuntament de Barcelona participa en el projecte mitjançant el Departament d’Educació i en col·laboració amb l’Àrea d’Urbanisme, transició ecològica, serveis urbans i habitatge, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i l’Institut d’Infancia i Adolescència de Barcelona.

Més informació