Obres d’estiu a la ciutat i, en especial, a Sant Martí

28/06/2024 - 10:50 h

Durant els mesos de juliol i agost, al districte s'hi duen a terme diverses actuacions destacades, com ara les urbanitzacions de les Glòries, la coberta de la Gran Via o la substitució del paviment al carrer de Rogent.

Aquest estiu Barcelona ha programat una cinquantena d’actuacions als diferents districtes de la ciutat que permetran millorar la qualitat de l’espai públic, els serveis i les infraestructures.

Els treballs inclouen projectes d’urbanització, d’infraestructures ferroviàries i de xarxes primàries d’aigua, gas i llum. Com és habitual, l’execució de les obres s’intensifica durant els mesos d’estiu per minimitzar-ne l’impacte i les molèsties que generen als veïns i veïnes.

Les obres d’estiu als barris de Sant Martí

Aquest estiu, es duen a terme diverses urbanitzacions destacades al districte:

Pel que fa al transport, hi ha dues actuacions que afectaran els barris de Sant Martí durant els mesos de juliol i agost:

I també destacar diversos treballs en infraestructures de servei a diversos punts del districte:

Altres obres destacades a nivell de ciutat

Les urbanitzacions més destacades que estan en marxa o començaran durant els mesos vinents són la segona fase de cobriment de la ronda de Dalt al seu pas per Horta-Guinardó, entre l’avinguda de Vallcarca i l’IES Vall d’Hebron, i la remodelació de la Rambla, de la via Laietana o de la ronda de Sant Antoni, així com de l’avinguda Diagonal, vinculada a la primera fase de la connexió del tramvia per la Diagonal, i del parc de les Glòries.

Els pròxims mesos també s’accelerarà l’actualització del paviment amb vuit grans accions que implicaran la renovació de prop de 100.000 metres quadrats d’asfalt. Aquesta acció s’emmarca en el Pla Endreça.

A més, es preveuen diverses actuacions de pacificació de vies als districtes, amb l’ampliació de voreres o la implantació de plataformes úniques.

L’ampliació de la línia 8 de ferrocarrils de la Generalitat avançarà amb la construcció del pou d’emergència del carrer del Consell de Cent o els encreuaments de serveis de l’àmbit de la plaça d’Espanya.

A la xarxa de metro es faran actuacions a les línies 2, 4, 5 i 10 Nord, que comportaran talls del servei entre les estacions de Sagrada Família i Paral·lel, Collblanc i Cornellà Centre, Selva de Mar i La Pau i Gorg i La Salut, respectivament.

Més informació