Els equipaments i serveis infantils i juvenils ja han reobert les seves portes

05/07/2020 - 00:26 h

Infància, adolescència i joventut. Des del 22 de juny, i de manera progressiva, podreu retrobar-vos en persona amb els i les professionals dels equipaments i serveis per a infants, adolescents i joves de Barcelona

Des del 22 de juny, i de manera progressiva, podreu retrobar-vos en persona amb els i les professionals dels equipaments i serveis per a infants, adolescents i joves de Barcelona

Incansables, després de tres mesos oferint-vos atenció i assessories des de casa, tallers i trobades, concursos i un munt de propostes virtuals, els equipaments i serveis juvenils tornem a obrir portes, de bat a bat i amb totes les mesures per garantir la seguretat de l’equip de treballadors i dels i les joves: de distància interpersonal, higiene, aforament i ventilació d’espais…

Us esperem a tots i totes amb moltes ganes de veure-us les cares (tot i que sigui amb la mascareta posada)! Abans d’apropar-vos als centres:

  • Alerta! Com s’indica a l’anterior document adjunt, alguns serveis us atendran presencialment només amb cita. Demaneu-la prèviament per telèfon o correu electrònic.
  • Recordeu: és obligatori l’ús de mascareta i respectar les mesures que s’indiquen a la senyalització dels equipaments.

Paral·lelament a l’atenció presencial, seguirem presents i disponibles per via telemàtica, especialment a les xarxes socials, des d’on continuarem oferint-vos activitats online durant el mes de juliol.

 

Reobertura de les Sales d’estudi

Des del dilluns 29 de juny, les 9 sales d’estudi permanent tornaran a estar operatives, amb un aforament limitat al 50% i amb un nou horari: de dilluns a dijous de 20.30 a 23.30 h. A més, les sales Vapor Vell i Sagrada Família obriran els caps de setmana: els dissabtes de 16 a 20 h, i els diumenges d’11 a 14 h i de 16 a 20 h.

I, com a reforç per a la preparació de les PAU, totes les sales d’estudi obriran el cap de setmana del 5 i 6 de juliol, amb el següent horari: dissabte 5 de juliol, de 16 a 23.30 h, i diumenge 6 de juliol, d’11 a 14 h i de 16 a 23.30 h.

 

Els i les joves, sempre actius, també en confinament!

Els darrers mesos, els Espais Joves i Casals de Joves, el Servei per a Adolescents i Famílies (SAIF), els serveis infoJOVE de Barcelona i el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils (CRAJ), han seguit ben presents i atents a les demandes dels i les joves de Barcelona.

En total, han realitzat 4.764 atencions d’informació, assessorament i acompanyament, 132 suports a joves en la inscripció a estudis postobligatoris, i tot d’activitats i tallers de manera telemàtica.

Amb més de 6.282 visualitzacions (i pujant!), totes aquestes activitats es poden recuperar al Youtube de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

Durant el confinament, s’ha parat especial cura en reforçar prioritàriament els recursos que s’han dedicat a atendre ls inquietuds emocionals i les incerteses generades per les conseqüències laborals i econòmiques de la covid-19: els serveis de suport i acompanyament emocional, orientació acadèmica i assessoria laboral.

A banda de les atencions, els i les especialistes d’aquests i de la resta de serveis juvenils, han elaborat 36 articles per donar resposta a dubtes dels i les joves durant el confinament.

 

Activitats “100% estiu” organitzades pels Punts JIP

Ja en una “nova normalitat”, els Punts JIP (“Jove, Informa’t i Participa”), que exerceixen la seva tasca en el marc dels instituts de Secundària, organitzaran més de 100 activitats gratuïtes per a adolescents durant el mes de juliol.

La gran majoria seran activitats presencials, però també es realitzaran en format online aquelles que, a causa de les mesures de seguretat, no sigui possible realitzar de manera presencial.

Aquestes activitats se sumaran a les diferents propostes per a adolescents organitzades per equipaments joves i altres espais de la ciutat dins de la campanya “100% estiu”. El tret de sortida serà el 29 de juny i comptarà amb  prop de 200 activitats gratuïtes que requeriran inscripció prèvia i autorització per part de les famílies.

 

No us perdeu cap novetat per a joves de Barcelona!

Per mantenir-vos al dia d’aquestes activitats i de totes les novetats per a joves i sobre els equipaments i serveis juvenils de la ciutat, no deixeu de: